Mai este puțin până când credincioșii intră în Postul Nașterii Domnului, denumit și Postul Crăciunului. De Lăsatul Secului pentru Postul Nașterii Domnului, în calendarul ortodox este sărbătorit Sf. Apostol Filip.

Din rânduielile bisericești aflăm că în seara zilei de 14 noiembre se lasă sec pentru Postul Nașterii Domnului. Totuși, dacă ziua de 14 noiembrie pică miercuri sau vineri, se lasă sec cu o zi mai înainte. Astfel Postul Crăciunului durează de pe data de 15 noiembrie până pe 24 decembrie inclusiv.

Prin acest post, creștinii își îndreaptă gândurile, iar sufletele lor se curăță. Principalul obiectiv nu este respectarea unui anumit regim alimentar, ci curățarea sufletească. Creștinii trebuie să știe că postul nu este semnificativ dacă vor continua să simtă invidie, mânie, lăcomie, precum și alte sentimente negative, potrivit.

În următoarele rânduri v-am pregătit cele mai frumoase mesaje și urări pentru Postul Crăciunului și Lăsatul Secului în anul 2023.

postul craciunului

Prin ziua de Lăsatul Secului și Postul Crăciunului, creștinii își îndreaptă gândurile, iar sufletele lor se curăță.

[Sursa foto: Doxologia]

Urări de Lăsatul Secului 2023

„De Lăsatul Secului ne putem curăța spiritual și ne putem pregăti pentru a-l primi, așa cum se cuvine, pe Domnul. Îți urez reușite și îmi doresc să descoperi în tine puterea de a renunța la ispite și de a te apropia de Dumnezeu!”

Citește și: Lăsatul Secului pentru Postul Nașterii Domnului în 2023: În această zi este sărbătorit și Sf. Apostol Filip. Tradiții și obiceiuri românești

„Să ai parte de o perioadă excepțională și să reușești să îți pui în ordine gândurile. Să ai parte de un post binecuvântat!”

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

„Cu ocazia acestei zile de Lăsatul Secului, pornim pe un nou drum către o viață armonioasă, plină de înțelepciune și smerenie. Îți doresc tot binele din lume și să ai parte de puterea de a renunța la păcate și ispite!”

„În această perioadă dedicată rugăciunii și smereniei, eu îmi doresc să fii puternic și să te apropii de Dumnezeu mult mai mult. Fie ca Domnul să aibă grija sufletului tău bun!”

„În această zi, cu inima deschisă și cu credință în suflet, suntem tot mai aproape de a ne întâlni cu Dumnezeu. Eu îți doresc să ai parte de iubire și armonie. Fie ca pacea sufletească să te copleșească și să te simți iubit!

„Lăsatul Secului marchează începutul unei perioade de rugăciune, smerenie, precum și începutul unei călătorii spirituale. Deschide-ți sufletul și lasă lumina caldă a Bunului Hristos să te îmbrățișeze!”

postul craciunului

Din rânduielile bisericești aflăm că în seara zilei de 14 noiembre se lasă sec pentru Postul Crăciunului.

[Sursa foto: Doxologia]

Mesaje pentru începutul Postului Crăciunului 2023

„Începem Postul Crăciunului cu inima plină de recunoștință și smerenie. Doresc ca toți să avem parte de o perioadă binecuvântată în care să ne pregătim spiritual pentru sărbătoarea Nașterii Domnului”

„În Postul Crăciunului ne vom apropia și mai mult de Bunul Dumnezeu.

Această perioadă, înainte de Nașterea Domnului, ne permite să ne concentrăm asupra adevăratelor valori ale vieții. Vă urez tuturor o sărbătoare plină de pace și bucurie!”

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

„Postul Crăciunului este despre iubire, bunătate și solidaritate. Este important să ne iubim și să ne înțelegem reciproc și, nu în ultimul rând, să începem să sărbătorim timpuriu Nașterea Domnului cu sufletele pline de generozitate!”

„Fie ca bunătatea, iubirea și prosperitatea să ne invadeze casele. Îmi doresc ca lumina Postului Crăciunului să strălucească în sufletele noastre și să ne călăuzească pe drumul iubirii necondiționate față de aproape. Să avem o perioadă frumoasă și să așteptăm cuminți Nașterea Domnului!”

Citește și: Postul Crăciunului în 2023: Tradiții și obiceiuri. În ce zile se mănâncă pește

„Ne pregătim de Nașterea Domnului cu inimile pline de speranță. Bunul Dumnezeu ne va călăuzi, în curând către cele bune. În această perioadă de post să lăsăm ca lumina adevăratei credințe și a iubirii divine a Domnului să intre în casele și sufletele noastre!”

„Începem Postul Crăciunului cu binecuvântarea Celui de Sus. În această perioadă reflectăm și ne transformăm, totul pentru ca Domnul să fie mulțumit de reușitele noastre. Iubire veșnică și pace în suflet vă doresc!”


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si