Miel la cuptor în stil grecesc. Firptura perfectă pentru masa de Paște
Miel la cuptor în stil grecesc. Carnea de miel nu lipsește de pe masa de Paște. Vă prezentăm azi o rețetă inedită, în stil grecesc. Iată secretele!
Miel la cuptor. De ce ai nevoie:
– O pulpă de miel de aprozimativ 2 kilograme
– 4 căței de usturoi tăiați feliuțe
– sare și piper, după gust
– zeama de la o lămâie
– 100 grame de unt topit
Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
– o cană de vin alb
– o jumătate de cană de apă
– 800 grame cartofi
– 100 ml ulei de măsline
Miel la cuptor. Cum se prepară:
Pulpa de miel se crestează din loc în loc și apoi se împănează cu usturoă Frecați apoi carnea cu sare și piper.
Se amestecă zeama de lămâie cu untul topit şi ungeţi apoi pulpa cu tot sosul rezultat.
Miel la cuptor. Puneţi pulpa într-o tavă şi adăugaţi ceapa, vinul şi apa. Dacă vi se pare prea puţină apă.
Foarte important! Acoperiţi tava cu o folie de staniol și puneţi-o la cuptor pentru vreo 2 ore.
Focul trebuie să fie mediu.Între timp, cartofii se călesc în uleiul de măsline.
Miel la cuptor. După ce au trecut două ore, scoateţi mielul din cuptor, adăugaţi cartofii şi uleiul de măsline şi daţi din nou la cuptor cam 60 – 90 de minute până când carnea se rumeneşte. Puteți să mai adăugați apă sau vin, dacă vi se pare că e uscat.
DIn 15 în 15 minute scoateți tava și stropiți carnea cu sosul din tavă.