Miel la cuptor. De ce ai nevoie:

– O pulpă de miel de aprozimativ 2 kilograme

– 4 căței de usturoi tăiați feliuțe

– sare și piper, după gust

– zeama de la o lămâie

Citeste si: Cozonac fără frământare rețetă: Este, pur și simplu, savuros!

– 100 grame de unt topit

– o ceapă tocată mărunt

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

– o cană de vin alb

– o jumătate de cană de apă

– 800 grame cartofi

– 100 ml ulei de măsline

Citeste si: Ciorbă de miel, cea mai delicioasă rețetă pentru Paște

Miel la cuptor

Miel la cuptor. Cum se prepară:

Pulpa de miel se crestează din loc în loc și apoi se împănează cu usturoă Frecați apoi carnea cu sare și piper.

Se amestecă zeama de lămâie cu untul topit şi ungeţi apoi pulpa cu tot sosul rezultat.

Citeste si: Omleta la cuptor. Secretul uneia dintre cele mai savuroase omlete

Miel la cuptor

Miel la cuptor. Puneţi pulpa într-o tavă şi adăugaţi ceapa, vinul şi apa. Dacă vi se pare prea puţină apă.

Foarte important! Acoperiţi tava cu o folie de staniol și puneţi-o la cuptor pentru vreo 2 ore.

Focul trebuie să fie mediu.

Între timp, cartofii se călesc în uleiul de măsline.

Citeste si: Sparanghel. Ce este, de fapt, această legumă care se găsește și în supermarketurile de la noi

Miel la cuptor

Miel la cuptor. După ce au trecut două ore, scoateţi mielul din cuptor, adăugaţi cartofii şi uleiul de măsline şi daţi din nou la cuptor cam 60 – 90 de minute până când carnea se rumeneşte. Puteți să mai adăugați apă sau vin, dacă vi se pare că e uscat.

Citeste si: Friptura de miel la tava. Cum pregatesti baitul pentru miel

DIn 15 în 15 minute scoateți tava și stropiți carnea cu sosul din tavă.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si