Close sidebar
Close sidebar

Mihai Dan Zaharia a murit. Fostul presedinte al Clubului Sportiv Rapid avea 75 de ani

Fostul presedinte al Clubului Sportiv Rapid Bucuresti, Mihai Dan Zaharia, a decedat la varsta de 75 de ani.

L. S.,


DISTRIBUIE
acest articol

Fost atlet de performanta, Mihai Zaharia si-a dedicat viata si cariera clubului feroviar, pe care l-a slujit din postura de sportiv, antrenor si apoi conducator. A practicat atletismul de performanta la Rapid intre 1962 si 1974, recordurile sale personale fiind la saritura in lungime 8,01 m (1969) si la triplusalt 15,54 m (1968).

Mihai Zaharia strans 16 selectii in echipa nationala (1 la Campionatele Europene in aer liber, 1 la Campionatele Europene de sala, 1 la Cupa Europei in aer liber, 5 la Jocurile Balcanice in aer liber, 8 la meciuri intertari in aer liber). A obtinut o medalie de argint la Jocurile Balcanice in aer liber, la saritura in lungime (7,61 m, in 1970) si una de bronz, la saritura in lungime (7,59 m, 1971).

Citeste si: Ți se rupe sufletul. Ce mesaje de adio a lăsat secretara-șefă de la UMF, înainte de a fi găsită moartă într-un lac din Capitală. Fiul femeii avea telefonul închis- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: Astronauții rămași blocați în spațiu până anul viitor vor vota plutind, de pe orbita Pământului, la alegerile prezidențiale americane- antena3.ro

Ca antrenor, si-a pus amprenta asupra rezultatelor exceptionale realizate de sportivi de real succes, precum Violeta Beclea, Rodica Mateescu, Anuta Catuna, Valy Ionescu-Caciuriac, Gabriela Szabo sau Marian Oprea. Zaharia a ocupat functia de presedinte al clubului giulestean intre 1990 si 2011, perioada in care echipa feminina de volei a cucerit 10 titluri nationale, cea de handbal a devenit campioana nationala, castigatoare a Cupei Romaniei si a City Cup, iar poloistii au fost cvadrupli campioni nationali.

In mandatul regretatului Mihai Zaharia s-a cucerit si ultima medalie olimpica rapidista, de catre luptatorul Gheorghita Stefan, la JO Beijing 2008, se mentioneaza intr-un comunicat publicat pe pagina de Facebook a Clubului Sportiv Rapid Bucuresti.

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI