Close sidebar
Close sidebar

Mii de oameni au iesit in strada in marile orase din SUA pentru a protesta impotriva lui Donald Trump. La Oakland, cinci persoane au fost ranite

Zeci de mii de oameni au iesit in strada miercuri in orasele din Statele Unite, pentru a protesta fata de victoria lui Donald Trump in alegerile prezidentiale din Statele Unite, relateaza Reuters. Potrivit televiziunilor locale, la Oakand cinci persoane au fost ranite, dupa ce politia a tras cu gaze lacrimogene.

,


DISTRIBUIE
acest articol

La New York, mii de protestatari s-au strâns in Manhattan si s-au indreptat spre Trump Tower, unde locuieste presedintele ales.

Alte câteva sute de persoane au scandat “Nu esti presedintele meu!” in parcul Manhattan, relateaza News.ro.

Manifestantii au aruncat cu obiecte in jandarmi si au spart vitrina unei farmacii in Oakland, California. Politia a raspuns cu gaze lagrimogene in protestatari.

In Centrul Chicago, aproximativ 1.800 de oameni s-au strâns in fata Trump International Hotel and Tower, strigând “Nu Trump! Nu KKK! Nu Statelor Unite rasiste!”.

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

Politia din Chicago a inchis drumurile, pentru a bloca manifestantilor. Nu exista informatii privind violente si arestari.

„Sunt ingrozita de ce se intâmpla in aceasta tara”, a spus Adriana Rizzo, in vârsta de 22 de ani, din Chicago. Ea flutura o pancarta pe care scria “Bucurati-va de drepturile voastre sât puteti”.

La Seattle, politia a raspuns la un incident armat cu cinci raniti, in apropiere de protestul anti-Trump.

Potrivit politiei, incidentul armat nu a avut legatura cu protestele.

Manifestatii de amploare au avut loc si la Philadelphia, Boston si Portland, Oregon. Noi proteste urmeaza sa aiba loc la San Francisco si Los Angeles.

La Austin, capitala statului Texas, circa 400 de oameni au iesit in strada.

Anterior, circa 1.500 de elevi si profesori s-au strâns in curtea liceului Berkeley, din zona San Francisco, inainte de a se indrepta spre campusul Universitatii California.

Reprezentantii campaniei lui Trump nu au reactionat deocamdata.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI