Ministrul Transporturilor, Sorin Petru Buşe, a vizitat mai multe obiective de infrastructură din Arad, împreună cu reprezentanţii Primăriei şi ai Consiliului Judeţean, anunţând câteva investiţii.

Sorin Petru Buşe a spus că două pasaje de pe centura oraşului parte din DN7, unde lucrările au fost abandonate în 2012, vor fi reluate. Unul dintre pasaje va fi finalizat în regie proprie de Compania Naţională de Investiţii Rutiere, până în primăvară, iar lucrările la al doilea vor fi licitate, urmând să fie încheiate până la sfârşitul anului viitor.



De asemenea, ministrul a anunţat că a predat autorităţilor arădene studiul de fezabilitate pentru realizarea centurii de sud a oraşului, proiect în care vor fi parteneri Consiliul Judeţean, Primăria Arad, Primăria Vladimirescu şi Primaria Fântânele. Autorităţile vor accesa fonduri europene pentru construcţia noii şosele ocolitoare a municipiului, care va face legătura între autostrada A1 Arad- Timişoara şi DN7 Arad-Deva.

”CNIR predă studiul de fezabilitate pentru centura de sud a Aradului, care va fi primul oraş din România care va avea un inel de centură complet”, a spus ministrul, în timp ce primarul Gheorghe Falcă a adăugat că oraşul are acum 75 la sută din inel realizat.

Ministrul a anunţat, cu această ocazie, fuziunea aeroportului din Arad cu cel din Timişoara.

Aerogara arădeană a fost moderniztă cu două milioane de euro, iar în ultimii ani au mai fost refăcute pista şi sistemul de balizaj, însă din primăvara anului 2015 nu mai există curse de pasageri.

”Aeorportul din Arad este o investiţie foarte frumoasă, care acum nu este valorificată.
Vom prelua acest aeroport (de la Consiliul Judeţean – n.r.) la minister şi vom realiza sinergie cu aeroportul din Timişoara”, a spus ministrul.

”Pentru Aeroportul Arad s-a decis începerea procedurilor de fuziune cu Aeroportul Timişoara pentru dezvoltarea unui aeroport regional în subordinea Ministerului Transporturilor”, a adăugat Falcă.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Nouă avertizare de ploi torențiale în județe deja devastate de inundații. Zonele vizate de vreme severă. HARTĂ- wowbiz.ro


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si