Close sidebar
Close sidebar

Ministrul rus de externe: „Occidentul a declarat un 'război hibrid total' împotriva Rusiei”

Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a spus că Occidentul a declarat un „război hibrid total” Rusiei, iar în acest moment este greu de spus cât ar putea dura acest conflicr, citează Sky News.

Madalina Grigore,

Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, spune că Occidentul a lansat un război hibrid împotriva Rusiei. 


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Serghei Lavrov a spus la Moscova că după ce Occidentul a lansat un „război hibrid total” împotriva Rusiei este greu de estimat cât va dura acest conflict.

Acesta a continuat discursul spunând că eforturile de a izola Rusia sunt „condamnate”, citează Mediafax.

Serghei Lavrov susține că „politicienii occidentali ar trebui să înțeleagă că eforturile lor de a izola țara noastră sunt în zadar”.

Ucaraina a anunțat că nu va lăsa niciun teritoriu să fie ocupat de Rusia

Până în acest moment, Ucraina a eliberat 1.000

de localități de sub ocupația rusă, a declarat președintele Volodimir Zelenski. 

Acesta a adăugat că eliberarea treptată a regiunii Harkov arată că nu va lăsa niciun teritoriu sub mâinile Rusiei. Oficialii din Harjov spun că trupele rusești se retrag din zonă, iar armata ucraineană a lansat o contraofensivă la Izium.

Citeste si: Un oligarh rus a fost înregistrat când declara că îşi doreşte moartea lui Vladimir Putin. Boala de care ar suferi liderul de la Kremlin

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

Șeful informațiilor militare ale Ucrainei, generalul maior Kirilo Budanov a spus că războiul s-ar putea încheia până la sfârșitul anului, adăugând că supă opt ani de lupte cu Rusia, Ucraina a văzut adevărata putere a acesteia.

Lavrov: Sancţiunile occidentale nu pot distruge voinţa poporului rus

Nicio sancţiune nu poate distruge voinţa poporului rus, a declarat vineri ministrul de externe Serghei Lavrov, la o ceremonie de depunere de flori la Moscova în memoria diplomaţilor ruşi ucişi în timpul celei de-a doua conflagraţii mondiale.

El a subliniat că  Rusia  este hotărâtă "să apere adevărul istoric şi interesele sale legitime", informează agenţia oficială de presă rusă TASS. 

Ce spune Lavrov despre sancțiunile aplicate Rusiei

"Nici o pedeapsă (şi) nicio sancţiune nu pot distruge voinţa  poporului  nostru, voinţa conducerii noastre, hotărâte să apere adevărul istoric şi interesele legitime ale Rusiei şi să oprească ameninţările directe la adresa securităţii, culturii şi istoriei noastre, create chiar de-a lungul graniţelor noastre, ceea ce se întâmplă de ani de zile", a declarat el.

Citeste si:  Ucraina atacă o navă importantă rusească în Marea Neagră

Potrivit lui Lavrov, în acest moment se defineşte viitorul lumii, în timp ce se decide dacă va exista o ordine mondială multipolară, "controlată pe deplin de Statele Unite, ceea ce îşi doreşte Washingtonul şi tolerează alte ţări occidentale, sau lumea va fi dreaptă şi democratică".

El a subliniat de asemenea că Rusia, împreună "cu marea majoritate a ţărilor", a făcut apel la o ordine mondială corectă. "Eforturile noastre nu se bazează pe speculaţii, precum regulile pe care americanii le-au inventat şi încearcă să le impună tuturor, ci se bazează pe Carta Naţiunilor Unite, organizaţie care a fost creată după cel de-Al Doilea Război Mondial", a adăugat Lavrov.

Citeste si: Cine poate beneficia de ajutoarele de încălzire 2024-2025. Care este termenul limită pentru depunerea cererilor de încălzire- kfetele.ro

Citeste si: Dorian Popa dă lovitura în industria alimentară! Pizza care ii poarta numele, epuizată încă de la lansare. Cât costă cel mai nou produs al artistului- radioimpuls.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

Şeful diplomaţiei ruse a remarcat că "cei care nu acceptă egalitatea şi vor să dicteze lumii încearcă să rescrie" idealurile de justiţie şi egalitate suverană ale tuturor ţărilor, consacrate în document.

Citeste si: Rusia a oprit furnizarea curentului electric către Finlanda

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI