Mircea Negulescu va fi cercetat sub control judiciar, a decis Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ), care a înlocuit arestul preventiv. Decizia este definitivă.

ÎCCJ a decis joi să admită contestaţia formulată de Mircea Negulescu împotriva deciziei Înaltei Curţi din data de 4 august, care respinsese cererea fostului procuror de înlocuire arestului preventiv cu alte măsuri preventive.

Decizia ÎCCJ este definitivă

Astfel, instanţa a desfiinţat decizia atacată, a rejudecat şi a decis înlocuirea măsurii arestării preventive cu controlul judiciar pe o perioadă de 60 de zile, din data de 13 august până la 11 octombrie inclusiv. Decizia ÎCCJ este definitivă.

Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au admis, în 23 iulie, recursul formulat de Secţie de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie şi au dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile a fostului procuror Mircea Negulescu.

Citeste si: ICCJ a stabilit noi pedepse în cazul ultrajului împotriva polițiștilor locali

La începutul lunii august el a cerut înlocuirea măsurii arestului preventiv, dar prima instanţă i-a respins cererea.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Citeste si: Crimă într-o comună din Olt. Bărbat ucis în bătaie, după ce ar fi vrut să întreţină relaţii sexuale cu agresorul

Fostul procuror Mircea Negulescu, în prezent exclus din magistratură, a fost reţinut de procurorii Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie în legătură cu dosarul Tony Blair, în care este implicat şi Victor Ponta. Alături de Negulescu, a fost reţinut şi un fost ofiţer de poliţie judiciară, care l-ar fi ajutat pe acesta.

Citeste si: ICCJ sesizează Curtea Constituţională privind legea eliberării condiţionate

Acuziaţiile aduse de procurori

Fostul procuror de la DNA Ploiești, Mircea Negulescu, a fost trimis, în iunie 2020, în judecată și este acuzat de următoarele infracțiuni: cercetare abuzivă, influențarea declarațiilor martorilor și participație improprie la inducerea în eroare a organelor judiciare.

Fostul procuror Mircea Negulescu
Fostul procuror Mircea Negulescu

„La data de 16 iunie 2020, procurorii din cadrul Secției de investigare a infracțiunilor din justiție a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție au dispus trimiterea în judecată a unui fost procuror (eliberat din funcție în cursul anului 2019 ca urmare a aplicării sancțiunii disciplinare a excluderii din magistratură) sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de:

cercetare abuzivă, prev. de art. 280 alin. 1 si 2 din Codul penal;

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

influențarea declaratților martorilor, prev. de art. 272 alin. 1 din Codul penal (patru infracțiuni);

participatie improprie la inducerea în eroare a organelor judiciare sub modalitatea instigării în formă continuată, prev. de art. 52 alin. 3 din Codul penal în referire la art.

268 alin. 2 din Codul penal rap. la art. 47 din Codul penal si art. 35 alin. 1 din Codul penal“, reiese dintr-un comunicat transmis de Parchetul General.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si