Presa internațională a publicat imagini din interiorul mormântului opulent al lui Pele din Brazilia- are sicriu de aur, iarbă artificială și fotografii cu golurile legendei braziliene pe toții pereții.

Citește și: Tatăl celui mai bogat fotbalist din lume are harem cu 40 de femei și saună din aur masiv

După o carieră fenomenală a regelui Pele, atât cu Santos în patria sa, cât și cu naționala Braziliei pe scena mondială, mormântul său unic în lume simbolizează moștenirea iconică a legendarului brazilian, potrivit Daily Star.

Lumea fotbalului a fost lăsată în doliu la începutul anului când superstarul global Pele, în vârstă de 82 de ani, a murit după o luptă de câțiva ani cu cancerul.

Pele, cel mai bun fotbalist din toate timpurile

Pele, cel mai bun fotbalist din toate timpurile

[Sursa foto: Instagram]

Pele fusese unul dintre primele simboluri ale sportului-rege, câștigând Cupa Mondială în trei ocazii separate- inclusiv triumful său din 1958 ca o stea necunoscută.

Brazilianul a câștigat din nou Campionatul Mondial în 1962, dar gloria sa supremă a fost atinsă la al treilea triumf, la Mondialul din 1970.

Mormântul lui Pele, loc de venerație

Mormântul lui Pele a ajuns acum să-i reprezinte "cariera de aur". Au apărut imagini cu locul său de odihnă extrem de luxos- conține un sicriu de aur, iarbă artificială și statui în mărime naturală.

Pe pereții mausoleului, sunt imagini cu momentele-cheie ale carierei sale. 

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Mausoleu cu 14 etaje, în Santos

Pele a fost înmormântat în Cimitirul Memorial Ecumenic din Santos, Brazilia- un mausoleu cu 14 etaje care deține recordul mondial Guinness pentru cel mai înalt cimitir de pe planetă.

Cimitirul vertical are peste 16.000 de morminte, iar mormântul lui Pele se află la etajul 9, în onoarea tatălui său Didinho, care purta acest număr pe tricoul de atacant.

Două statui ale marelui fotbalist stau la intrarea în memorial, una cu un steag Santos și cealaltă cu un steag brazilian.

Acum mormântul lui Pele a fost deschis publicului și oamenii au venit în număr mare să aducă un omagiu legendei din Santos.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Înăuntru, pe un gazon artificial se află sicriul aurit al lui Pele- care poartă numele lui, data nașterii și data morții sale.

Fiul lui Pele, Edinho, a fost unul dintre primii care au vizitat mormântul și a recunoscut reporterilor că se luptă cu pierderea tatălui său, adăugând reporterilor: „Dar suntem, de asemenea, foarte mândri și fericiți de toată afecțiunea și reverența care se revarsă în continuare"

Cimitirul are, de asemenea, un muzeu auto- unde fanii pot vedea Mercedes Benz S-280 pe care compania l-a dat lui Pele în 1974 pentru a comemora al 1000-lea gol al său.

Mormântul este situat la mai puțin de 1 km de stadionul lui Santos, unde Pele a jucat cea mai mare parte a carierei sale.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si