In articol:
- Mucenici moldovenești rețetă. Mucenici moldovenești pufoși. Mucenici moldovenești cu miere și nucă
- Mucenici. Ingrediente pentru aluat:
- Mucenici. Pentru sirop:
- Mucenici. Pentru decor:
- Mucenici. Mod de preparare:
Mucenici. Fiecare regiune a țării are o altă rețetă, însă mucenicii moldovenești cu miere și nucă sunt absolut irezistibili.
Mucenici moldovenești rețetă. Mucenici moldovenești pufoși. Mucenici moldovenești cu miere și nucă
Mucenici. Ingrediente pentru aluat:
O450 ml lapte
125 g zahar
50 ml ulei
3 oua
20 g drojdie uscata (50 g drojdie proaspata)
O,16 g zahar vanilat (2 pliculete)
01 kg faina
1 esenta vanilie
coaja de la o lamaie
Citeste si: Virusul ucigaș face victime în Franța. S-a înregistrat al patrulea deces din cauza CORONAVIRUS
Citeste si: Pilaf sârbesc. Rețetă simplă de post, se face imediat
Mucenici. Pentru sirop:
300 ml apa
150 g zahar
1 esenta vanilie
coaja de la o portocala
Citeste si: Cartofi la cuptor. Condimentul secret care face diferența
Mucenici. Pentru decor:
200 g miere
200 g nuca macinata
Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro
Mucenici. Mod de preparare:
1. Se face maiaua înmuind drojdia cu puţin lapte, apoi adăugând o linguriţă de zahăr şi 2 linguri de faină. Se amestecă totul bine şi apoi se lasa deoparte pentru un sfert de oră.
2. După ce a crescut, peste maia se adauga faină, ouăle şi zahărul. Se adauga laptele în timp ce frământam, puţin câte puţin, până obţinem un aluat omogen.
3. Se adauga untul la temperatura camerei (în loc de unt, poţi să foloseşti 50 ml de ulei) şi continuăm să frământăm aluatul. Când e gata, îl lăsăm să crească la căldură aproximativ o oră sau până şi-a dublat volumul.
4. Până creşte aluatul, facem siropul: punem la fiert apa cu zahărul şi lăsăm să fiarbă câteva minute, apoi oprim focul şi adăugăm coajă de lămâie sau de portocală şi esenţa de rom.
5. Când aluatul a crescut se frământa puţin şi apoi se formează bile (mai mici sau mai mari, în funcţie de preferinţe), care se întind în batonase din care vei forma 8-uri.
6. Se pun mucenicii în tavă tapetată cu hârtie de copt şi se mai lasa să crească 20 de minute. Se ung cu ou şi se gau la cuptor la foc mediu. Sunt gata când capăta o culoare aurie!
7. După ce s-au răcit, peste mucenici se toarnă siropul (strecurat) în mod uniform, se lasa 15 minute ca să absoarbă tot siropul şi apoi se ung cu miere şi se presara nucă măcinată.