Close sidebar
Close sidebar

Musaca de post, ca la mănăstire. Rețeta secretă a călugărițelor

Musaca de post. Este unul dintre cele mai delicioase preparate de post. Se poate servi cu o salată sau cu murături. Dar iată cum se prepară!

R.B.,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Musaca de post. Ingrediente:

7-8 cartofi mai mari,
3-4 morcovi mari,
2-3 cepe,
400 g ciuperci albe de cultură,
o linguriță de amidon,
sare, ulei pentru prăjit,
două roșii
o legătură mică de pătrunjel verde.

Citeste si: Salata de boeuf de post. Rețeta care te va cuceri

Musaca de post. Mod de preparare: 

Cartofii se taie în rondele groase de jumătate de centimetru, se prăjesc în ulei, după care se scot pe un șervet absorbant și se lasă la scurs.

Morcovii, tăiați rondele, ceapa – tăiată fideluță și ciupercile, tăiate în felii mai mari se călesc la rândul lor, lăsându-le până scade zeama destul, iar la sfârșit se pune sare după gust

și o linguriță de amidon pentru a lega compoziția.

Citeste si: Leurda. Ce este, de fapt, această buruiană delicioasă. Comercianții din piețe țin secret asta!

Citeste si: Iasmina este adolescenta din Iași, care și-ar fi pus capăt zilelor după o ceartă cu părinții. Verișorul tinerei face declarații cutremurătoare: „A fost pedepsită”- kanald.ro

Citeste si: Andreea Nechita, fiica unui cunoscut dezvoltator imobiliar din Iași, a murit subit la doar 22 de ani! Tânăra a fost găsită fără suflare în locuința familiei sale. Cei care au cunoscut-o sunt în stare de șoc- wowbiz.ro

Citeste si: O femeie și-a drogat fetița de un an ca să câștige mai mulți urmăritori pe TikTok. Fetița a fost operată degeaba pe creier de două ori- antena3.ro

Într-un vas termorezistent (de opreferat într-un vas de lut, pentru că prinde un gust mai bun) se pune un strat de cartofi, unul de umplutură și iarăși un strat de cartofi. Deasupra se așază frumos felii grpase de roșii și pătrunjel tocat mprunt (cine dorește poate stropi musacaua cu suc de roșii preparat în casă).

Citeste si: Ciorbă de cartofi cu borș și leuștean. Rețetă de ciorbă de post

Se dă la cuptor pentru 10-15 minute, cât să se rumenească. Se servește caldă sau rece, scrie antenasatelor.ro.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI