Close sidebar
Close sidebar

NEAM UNIT. Ioana Bud și-a deschis o afacere cu tarte în inima României

Cu 4 zile înainte de sărbătoarea națională, vă invităm să aflați poveștile românilor pentru care acasă este cel mai frumos loc din lume. Chiar dacă au bătut lumea în lung și-n lat, tot aici și-au găsit liniștea. Ioana Bud, o tânără din Mediaș, a ales sa trăiască în România deși Franța i-a oferit o carieră înfloritoare. La Cluj, și-a deschis propria afacere și alături de angajatele sale, Ioana gătește tarte și specialități franțuzești, apreciate de clienții români și străini deopotrivă.

D.S.,


DISTRIBUIE
acest articol

În fiecare dimineață, Ioana pedalează până la bistroul cochet pe care l-a deschis, în urmă cu 3 ani, în centrul Clujului.

Un pas înăuntru ne teleportează subit parcă în patria stelelor Michelin care a dat lumii întregi delicioasele moussuri de ciocolată, faimosul coq au vin și, firește, tartele atât de felurite încât cu greu ar încăpea într-o carte de bucate.

Aici, Ioana se schimba în uniformă și intră în bucătărie, alături de angajatele sale.

Citeste si: BREAKING NEWS! Cutremur în urmă cu câteva minute în România! Ce magnitudine a înregistrat și unde s-a resimțit- kanald.ro

Citeste si: Oana Lis, în doliu! Mesajul dureros transmis în urmă cu puțin timp: “Nu știi niciodată când vorbești ultima oară cu un om”- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO Imagini din timpul cutremurului de 5,4 care a zguduit România. S-a simțit și în țările vecine- antena3.ro

Citeste si: VIDEO| NEAM UNIT. Alex și-a căutat norocul printre străini, dar tot acasă a cunoscut succesul în afaceri 

Clienții apar încă de la ora deschiderii și fac coadă în fața vitrinei pline cu tarte. Gustările pe alese respectă rețetele franțuzești și au aromele bogate ale delicateselor pe care le găsim în Paris. Confirmarea vine chiar de la cetățenii francezi care trec, zilnic, pragul cochetului bistro.

Ioana Bud: Avem multi francezi, sunt chiar aici in fata Institutului Francez din Cluj, dar multi student francezi, francezi sau straini care sunt prin Cluj cu diverse ocazii, cu afaceri sau personal, parinti ai studentilor care ne viziteaza.

Bistroul cu tarte se bucură de popularitate însă ca să-și vadă visul împlinit, tânăra a muncit ani de zile departe de casă.

Citeste si: VIDEO| NEAM UNIT. Sibianul care și-a deschis o afacere în România și nu mai vrea să ia calea străinătății

Ioana Bud: Niciodata nu am regretat ca m-am intors in Romania, am avut joburi foarte interesante, deci chiar daca am lucrat 10 ani in multinationala am avut multe satisfactii si acum de cand sunt antreprenor ma simt foarte implinita aici.

Mai multe depsre povestea de viață a Ioanei Bud aflați pe 1 Decembrie, într-o ediţie specială a Ştirilor Kanal D.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI