Close sidebar
Close sidebar

NEAM UNIT. Nicoleta Chirică a creat un brand internațional de succces

Pe lângă zâmbetele tinerilor din ziua de azi şi planurile lor de a face ceva bun pentru oameni şi pentru ţară, frumuseţea noastră ca popor înseamnă şi o moştenire istorică şi culturală uriaşă! Un bagaj imens de întâmplări, chipuri şi simboluri - de care nu ai cum să nu te îndrăgosteşti odată ce ajungi să le cunoşti! Nicoleta Chirică - până nu demult o tânără corporatistă - şi-a recroit destinul din dragoste pentru cei care au fost şi ne definesc şi astăzi ca naţiune. De pe creaţiile ei de marochinărie, nu lipsesc motivele tradiţionale româneşti, inspirate chiar şi din cultura dacică.

D.S.,


DISTRIBUIE
acest articol

Nicoleta este o româncă neaoşă, din Piatra Neamţ, care şi-a lăsat cariera de succes şi locul de muncă bine plătit ca să creeze ceea ce sufletul i-a cerut!

Nicoleta Chirică, designer: Parcursul meu nu a fost neaparat unul liniar, înainte am lucrat în corporaţie vreo 7 ani după o facultate de cibernetică. Şi m-am trezit într-o zi făcând genţi în sufragerie, asta se întâmpla undeva prin 2012!

Nicoleta le dă alt suflu motivelor dacice, într-o interpretare unică. Şi nu oricum, ci pe genţi, poşete, portofele, brâuri şi pantofi.

Nicoleta Chirică, designer: A venit din nişte sculpturi vechi ale tatălui meu. Tatăl meu e sculptor, am găsit nişte schiţe foarte vechi pe care le-am stilizat într-o formă actuală!

Citeste si: BREAKING NEWS! Cutremur în urmă cu câteva minute în România! Ce magnitudine a înregistrat și unde s-a resimțit- kanald.ro

Citeste si: Oana Lis, în doliu! Mesajul dureros transmis în urmă cu puțin timp: “Nu știi niciodată când vorbești ultima oară cu un om”- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO Imagini din timpul cutremurului de 5,4 care a zguduit România. S-a simțit și în țările vecine- antena3.ro

Citeste si: VIDEO| NEAM UNIT. Alex și-a căutat norocul printre străini, dar tot acasă a cunoscut succesul în afaceri 

A studiat semiotică, adică limbajul semnelor şi al simbolurilor şi astfel au apărut primele genţi create din lemn de nuc sculptat.

Şi nu a durat mult până când pasiunea ei a devenit o afacere de succes, chiar un brand recunoscut la nivel internaţional.

Nicoleta Chirică, designer: În colecţiile următoare am folosit simboluri ancestrale pe care le-am preluat de pe ii foarte vechi şi pe care le-am adus într-o formă purtabilă, stilizată.

Dor de românesc este o colecţie de genţi cu influenţe din toate zonele geografice ale ţării noastre.

Coarnele berbecului- simbolul puterii şi steaua nordului – simbol vechi al ciobanilor care îşi orientau oile spre păşuni mai bune – sunt doar câteva dintre motivele pe care Nicoleta le-a regăsit şi le împărtăşeşte acum cu o lume întreagă.

Citeste si: VIDEO| NEAM UNIT. Sibianul care și-a deschis o afacere în România și nu mai vrea să ia calea străinătății

Nicoleta Chirică, designer: Există interes din partea publicului străin, acum 2 ani am fost la Tokyo şi a fost foarte interesat pentru că eram foarte speciali şi diferiţi faţă de ce văzuseră ei până atunci şi chiar cineva a venit să îmi zică: aşa ceva nu există la noi!

De la o colecţie la alta, inspiraţia românească capătă amploare.

Cum arată atelierul unde văd lumina adevărate operele de artă, vedeţi pe 1 Decembrie, într-o ediţie specială a Ştirilor Kanal D.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI