Zoleka Mandela a încetat din viață luni seară, înconjurată de prieteni și familie, a precizat un purtător de cuvânt, scrie BBC.

"A eliminat stigmatul care înconjoară această boală"

În ultimii ani, doamna Mandela a devenit cunoscută pentru că a povestit în detaliu tratamentul împotriva cancerului. De asemenea, a fost deschisă în legătură cu istoricul său legat de dependența de droguri.

Fundația Nelson Mandela a declarat că munca ei a fost o sursă de inspirație. Aceasta a declarat că a sensibilizat "asupra prevenirii cancerului", și "a eliminat stigmatul care înconjoară această boală". 

Citește și: Matteo Denaro a murit. Șeful mafiei siciliene s-a stins la 62 de ani

Zoleka Mandela

Zoleka Mandela

[Sursa foto: Facebook]

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Doamna Mandela a vorbit, de asemenea, cu sinceritate despre luptele sale cu depresia și despre faptul că a fost abuzată sexual în copilărie. În plus, ea a militat pentru o mai bună siguranță în trafic, după ce fiica sa de 13 ani a murit într-un accident de mașină în 2010. Ulterior, ea a pierdut un fiu născut prematur. I-au supraviețuit patru copii. 

”Cum să le spun că de data aceasta s-ar putea să nu mai apuc să-mi trăiesc viața ca o supraviețuitoare?”

Doamna Mandela, nepoata celei de-a doua soții a lui Nelson Mandela, Winnie, și-a documentat povestea în autobiografia sa, When Hope Whispers. Diagnosticată cu cancer la sân la vârsta de 32 de ani, a urmat un tratament și se afla în stadiul de vindecare, însă boala a revenit ulterior. 

Citește și: Starul lui Manchester United, Rashford, a fost implicat într-un accident imediat după meci: ”Sunt bine băieți”

Zoleka Mandela

Zoleka Mandela

[Sursa foto: Facebook]

Anul trecut, ea a confirmat că avea cancer la ficat și la plămâni, acesta extinzându-se apoi la alte organe. Ea era tratată în regim ambulatoriu, dar a fost internată în spital în urmă cu puțin peste o săptămână.

"Ce să le spun copiilor mei? Cum să le spun că de data aceasta s-ar putea să nu mai apuc să-mi trăiesc viața ca o supraviețuitoare? Cum să le spun că totul va fi bine când nu este așa? Sunt pe moarte... Nu vreau să mor", a postat ea pe Instagram la începutul lunii trecute.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si