Note Evaluare Naţională 2020 EDU.ro. UPDATE ora 13:00. Rezultatele au fost publicate de Ministerul Educaţiei. Pentru a vedea ce notă ai obţinut intră pe http://evaluare.edu.ro/Evaluare/RapoarteC.aspx şi scrie codul pe care l-au primit la ultimul examen de la Evaluarea Naţională 2020.  

În premieră în acest an, elevii nu vor mai veni la școală pentru a-și vedea rezultatele obținute la examene. Ei vor primi un cod unic pentru a le putea afla.

Ministerul Educației a stabilit măsuri pentru ca elevii să afle rezultatele la examenul de Evaluare Națională din acest an.

Note Evaluare Naţională 2020 EDU.ro. Cod unic pentru elevi

Miercuri, la finalul examenului de matematică, elevii au primit un cod unic pe care îl vor putea accesa intrând pe site-ul Ministerului Educației, în 27 iunie, pentru a vedea cum s-au descurcat la cele două probe – de limba română și de matematică.

Note Evaluare Naţională 2020 EDU.ro. Pe 22 iunie se vor afişa rezultatele, până la ora 14,00. În aceeaşi zi, între orele 16,00 şi 19,00, şi pe 23 iunie, între orele 8,00- 12,00, se vor putea depune contestaţiile.

Citeste si: Subiecte EDU.ro 2020 Matematică- Evaluare Naţională: Cât fac 60- 20: 2=?

În data de 27 iunie este programată afişarea rezultatelor finale după soluţionarea contestaţiilor.

Note Evaluare Naţională 2020 EDU.ro. GDPR-ul şi afişarea notelor

Ministerul Educaţiei a anunţat că în conformitate cu prevederile art. 5 și ale art. 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date și de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor- RGPD), precum și cu solicitarea Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, Ministerul Educației și Cercetării va publica rezultatele elevilor obținute în urma susținerii examenelor naționale prin anonimizarea numelui și a prenumelui.

Este prima dată de la intrarea în vigoare a RGPD când notele/rezultatele candidaților vor fi afișate astfel.

Citeste si: Rezultate Evaluare Naţională 2020 EDU.ro. Cum poţi vedea notele?

note evaluare nationala 2020 edu.ro
note evaluare nationala 2020 edu.ro

Citeste si: Subiecte Evaluare Naţională 2020 Română: Varianta 5 JPG şi PDF

În acest sens, miercuri, 17 iunie, comisiile din unitățile de învățământ/centrele de examen vor tipări din aplicația informatică EvNat un raport ce va conține școala de proveniență a candidatului, județul, numele și prenumele candidatului, CNP-ul și codul unic aferent candidatului - exemplu cod: JJ0000000 (JJ= indicativul județului). Raportul va fi distribuit fiecărui candidat, în cursul acestei zile, în momentul predării lucrării scrise. Pe baza codului unic din raport, fiecare candidat își va putea vedea rezultatele obținute la examene.

Listele afişate pe evaluare.ro

Note Evaluare Naţională 2020 EDU.ro. Listele afișate în centrele de examen și pe site-ul evaluare.edu.ro vor conține următoarele informații: codul unic al candidatului, școala de proveniență, rezultatele probelor examenului și media.

Comisiile din unitățile de învățământ/centrele de examen vor informa candidații, în cursul acestei zile, că rezultatele vor fi afișate cu anonimizarea numelui și a prenumelui.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Concedieri masive în mai multe firme din țară după retragerea companiilor străine. „Plec unde manopera e mai ieftină”- wowbiz.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Ministerul Educaţiei: Numele candidaţilor la examenele naţionale vor fi publicate în format anonimizat

Decizia a fost luată inclusiv în baza consultărilor cu partenerii sociali- federațiile sindicale reprezentative din învățământ, reprezentanții părinților, Consiliul Național al Elevilor, Consiliul Național al Rectorilor- toți fiind de acord cu anonimizarea datelor cu caracter personal, respectiv a numelui și a prenumelui elevului.

Note Evaluare Naţională 2020 EDU.ro. Depunerea contestaţiilor

Primele rezultate vor fi comunicate luni, 22 iunie, până la ora 14:00, în centrele de examen și pe evaluare.edu.ro.

Contestațiile pot fi depuse în zilele de 22 iunie (în intervalul orar 16:00- 19:00) și 23 iunie (în intervalul orar 8:00- 12:00).

note evaluare nationala 2020
note evaluare nationala 2020

Peste 170.000 de elevi înscrişi

Note Evaluare Naţională 2020 EDU.ro. La Evaluarea Națională din sesiunea 2-27 iunie 2020 s-au înscris 172.482 de absolvenți ai clasei a VIII-a, dintre care 16.004 în municipiul București, conform situației centralizate de către Ministerul Educației și Cercetării.

Note Evaluare Naţională 2020 EDU.ro. Mediile obţinute şi înscrierea la liceiu

Media generală obținută în cadrul Evaluării Naționale are o pondere de 80% în calculul mediei de admitere în clasa a IX-a. Absolvenții clasei a VIII-a își vor putea continua studiile în învățământul liceal sau profesional, fiind asigurate locuri pentru toți elevii care au finalizat ciclul gimnazial.

Note Evaluare Naţională 2020 EDU.ro. Prezenţa la examene

Luni, 15 iunie, s-a desfășurat prima probă scrisă a Evaluării Naționale- etapa 2020. La proba scrisă de Limbă și literatură română au fost prezenți 161.038 de candidați, iar 11.490 (6.7%) de candidați nu s-au prezentat la examen- dintre aceștia, 166 de candidați se află în izolare, iar alți 18 sunt spitalizați/carantinați. Un singur candidat a avut temperatura peste maximul admis. Acesta va susține examenul în etapa specială (29 iunie- 4 iulie). Pentru tentativă de fraudă au fost eliminați 3 (trei) candidați, lucrările acestora fiind notate cu 1 (unu).

Citeste si: Subiecte Evaluare Naţională 2020 Matematică pentru clasa a 8-a

Note Evaluare Naţională 2020 EDU.ro. Ministerul Educaţiei a anunţat, miercuri, că 93,1% dintre candidaţii înscrişi la Evaluarea NAţională au susţinut proba de Matematică. Trei elevi au avut temperatura peste 37,3 şi vor susţine examenul în sesiunea specială. De asemenea, 167 de candidaţi se aflau în izolare şi 20 erau spitalizaţi sau în carantină. Patru elevi au fost eliminaţi pentru tentativă de fraudă, iar o elevă din Hunedoara căreia i s-a făcut rău a fost luată de un echipaj SMURD.

”Miercuri, 17 iunie, pentru aproximativ 172.500 de absolvenţi ai clasei a VIII-a, s-a desfăşurat cea de-a doua probă scrisă a examenului de Evaluare Naţională – la disciplina Matematică. Prezenţa la această probă de examen a fost de 93.1%, iar un procent de 6.9% reprezintă absenţii. Un număr de 3 (trei) candidaţi au avut temperatura peste maximul admis. Aceştia vor susţine examenul în etapa specială din data de 30 iunie, iar pentru tentativă de fraudă au fost eliminaţi 4 (patru) candidaţi, lucrările acestora fiind notate cu 1(unu). Astăzi, conform centralizării, 167 de candidaţi se aflau în izolare şi 20 de candidaţi erau spitalizaţi/se aflau în carantină”, a transmis, Ministerul Educaţiei, printr-un comunicat de presă.

note evaluare nationala 2020 edu.ro
note evaluare nationala 2020 edu.ro

Citeste si: VIDEO Cum ar fi arătat viața Ozanei Barabancea dacă nu și-ar fi pierdut mama la 14 ani. „Aș fi avut un sprijin moral. Important e că nu m-am dat bătută.”- kfetele.ro

Citeste si: Emily Burghelea, din nou la Urgențe pe mâna medicilor! Soțul ei a filmat-o pe holurile spitalului: "Nu se poate opri din tușit, are febră mare"- radioimpuls.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Subiecte Evaluarea Natională! Ce exerciții au avut de rezolvat elevi la proba la Matematică la Evaluarea Natională

Note Evaluare Naţională 2020 EDU.ro. Potrivit sursei citate, o elevă din judeţul Hunedoara a acuzat disconfort abdominal, fiind necesară intervenţia echipei SMURD care a transportat eleva la spital, unde a fost internată pentru investigaţii.

Eleva va putea susţine proba scrisă la disciplina Matematică în etapa specială a examenului de Evaluare Naţională- 2020.

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si