In articol:
În vremuri economice dificile, un nou ingredient care permite economisirea banilor pentru prepararea mâncărurilor înăbușite câștigă popularitate în rândul utilizatorilor chinezi de internet: pietrele, potrivit The Guardian.
Videoclipurile cu bucătarii care prepară roci prăjite sunt cea mai recentă tendință pe rețelele de socializare chinezești.
Cei mai mulți oameni nu sunt convinși de acest fel de mâncare
Oricum ar fi preparată, mâncarea, cunoscută sub numele de suodiu (suge și aruncă), are o revenire, cel puțin în videoclipurile în care oamenii își păcălesc prietenii neștiutori.
Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro
Un videoclip cu aproape 800.000 de vizualizări arată un bucătar care oferă o porție de suodiu pentru 16 yuani (1,74 lire sterline), ceea ce unii au spus că este scump având în vedere că ingredientele pot fi refolosite. Se spune că acest fel de mâncare datează de sute de ani, când barcagiii din provincia Hubei, care nu are ieșire la mare, rămâneau fără animale și legume în timp ce călătoreau de-a lungul râului Yangtze, așa că au
Acest fel de mâncare este, de asemenea, legat de poporul Tujia, o minoritate etnică originară din lanțul muntos Wuling, care se află la granița dintre Hubei, Hunan și Guizhou.
Citește și: Brânza topită: perfectă pentru sendvișurile copilului tău
Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro
Dar, indiferent de atracția lor culinară, mulți oameni nu sunt convinși. Unele persoane au semnalat riscurile de sufocare. Un alt comentator prezice că următoarea tendință alimentară va fi un ingredient mai ușor de înghițit: noroiul.