Close sidebar
Close sidebar

Nouă focare de COVID-19 în centre rezidenţiale şi la Spitalul Judeţean Sibiu, unde se operează doar urgenţele

Focarele au fost descoperite în centre rezidențiale, dar și la Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu.

Diana Bostan,

Focare de COVID-19 la Spitalul Clinic din Sibiu


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

În judeţul Sibiu sunt nouă focare de COVID-19, majoritatea în centre rezidenţiale, însă şi în trei secţii ale Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU), unde, din cauza focarului din Secţia Chirurgie I, aici se fac doar operaţiile care nu pot fi amânate, a anunţat, marţi, Prefectura.

Din cauza focarului se fac doar operațiile ce nu suportă amânare

"La ultima raportare din 31 ianuarie sunt 9 focare active (în centre rezidenţiale pentru copii sau vârstnici- UAMS Sibiu cu 5 cazuri, UAMS Sălişte cu 20 de cazuri, Căminul pentru persoane vârstnice Sibiu cu 9 cazuri, CABR SF Pantelimon Tălmaciu cu 12 cazuri, CIA PAD Tălmaciu cu 8 cazuri, Centrul de Plasament Gulliver cu 14 cazuri şi în unităţi medico-sanitare.

Secţia Cardiologie din cadrul SCJU Sibiu- focar II cu 8 cazuri, Secţia Oncologie din cadrul SCJU Sibiu cu 8 cazuri, Secţia Chirurgie I din cadrul SCJU Sibiu cu 21 cazuri. Toate cazurile sunt confirmate în focar", au precizat reprezentanţii Prefecturii.

Directorul SCJU, medicul Daniel Chelcea, a explicat, pentru AGERPRES, că nu a fost închisă niciuna dintre cele trei secţii cu focare de COVID-19. La Cardiologie, Oncologie şi Chirurgie I au fost izolaţi atât pacienţii, cât şi angajaţii care au COVID-19, iar la Chirurgie I se fac doar operaţiile urgente.

Citeste si: Bilanț Coronavirus, 1 februarie. Record absolut de cazuri noi: peste 40.000 de infectări în ultimele 24 de ore

Cel mai grav bilanț de la începutul pandemiei

Grupul de Comunicare Strategică anunţă că până marţi, la ora 10:00, s-au înregistrat peste 40.000 de cazuri noi de COVID-19. Au fost raportate 97 de decese. Rata îmbolnăvirilor în Bucureşti a ajuns la 21,65, fiind cea mai mare valoare de la izbucnirea pandemiei.

Citeste si: Ți se rupe sufletul. Ce mesaje de adio a lăsat secretara-șefă de la UMF, înainte de a fi găsită moartă într-un lac din Capitală. Fiul femeii avea telefonul închis- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: Astronauții rămași blocați în spațiu până anul viitor vor vota plutind, de pe orbita Pământului, la alegerile prezidențiale americane- antena3.ro

Citeste si: Fiica Marisei Paloma, fostă concurentă „Bravo, ai stil!”, infectată cu COVID-19 la aproape două luni

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI