In articol:
- Nuci umplute rețeta bunicii. Ingrediente pentru aluat:
- Ingrediente pentru cremă:
- Nuci umplute rețeta bunicii. Mod de preparare:
- Nuci umplute rețeta bunicii. Când sunt gata nucile
Nuci umplute rețeta bunicii. În amintirea anilor de copilărie, va propunem să vă răsfăţaţi simţurile cu reţeta de nuci umplute.
Nucile umplute cu cremă sunt realizate după o rețetă tradițională ți cu siguranță îți vor satisface pofta de dulce.
Dacă vrei să simti gustul copilariei, aceste nuci umplute îți vor trezi amintiri din bucătaria bunicii.
Forma de nuci o găsiţi fie în bucătăria bunicii, fie în piață.
Nuci umplute rețeta bunicii. Ingrediente pentru aluat:
- 200g de unt (preferabil cu 80% grăsime)
Citeste si: Salam de biscuiți rețetă simplă: Așa se face desertul copilăriei!
- 3-4 linguri de zahăr (în funcţie de cât de dulce îţi doreşti să fie aluatul, doar ţine cont de faptul că poţi tăvăli nucile umplute prin zahăr pudră la final)
- 1 pliculeţ de praf de copt
Ingrediente pentru cremă:
- marginile rămase după cosmetizarea „cojilor"+ biscuiţi simpli, cât e necesar ca să obţii după combinarea celor două o cantitate de aproximativ 200 de grame
- 150 g de zahăr pudra
Citeste si: Așa faci cea mai bună cafea din lume. Secretul pe care trebuie să îl afli
- o esenţă de rom
- o lingură plină de cacao de bună calitate
- lapte- aproximativ 200 ml sau cât e nevoie pentru a aduce crema la consistentă dorită
Nuci umplute rețeta bunicii. Mod de preparare:
Pentru a prepara aluatul, bate untul cu zahărul până ce obţii o pastă fină.
Nuci umplute rețeta bunicii. Adaugă ouăle unul câte unul.
Încorporează treptat făina în care ai adăugat şi pliculeţul de praf de copt.
Citeste si: Rețeta copilăriei- ciocolată de casă cu lapte praf
Frământă uşor aluatul, doar cât să îl aduci la un loc într-o bilă.
Formează biluţe de aproximativ 5-7 grame din aluat- este suficient pentru cele mai multe tipuri de forme. Fă doar câteva, însă, încearcă-le în formă şi ajustează-le apoi dimensiunea în funcţie de cât e nevoie.
Nuci umplute rețeta bunicii. Când sunt gata nucile
Nuci umplute rețeta bunicii. Unge forma în interior cu ulei sau unt topit, pune biluţele de aluat în ea, pune forma pe aragaz, preseaz-o bine şi las-o pe foc pentru câteva minute pe ambele părţi. După prima „tură" vei ştii exact care este timpul ideal de coacere. Când sunt gata, „cojile" se vor desprinde uşor de pe formă.
Dacă e cazul, le poţi ajuta uşor cu vârful unui cuţit sau cu o furculiţa.
Citeste si: Secretul clătitelor americane. Ingredientul secret care le face extrem de pufoase. Rețeta originală
De cele mai multe ori cojile din aluat nu vor ieşi perfecte, aşa că ajustează-le marginile cu ajutorul unui cuţit şi păstrează bucăţelele pentru crema.
Pentru a prepară crema doar amestecă bine ingredientele menţionate mai sus şi adaugă cât lapte e nevoie pentru a o aduce la consistentă dorită.
Nuci umplute rețeta bunicii. Umple cojile cu crema şi lipeşte-le uşor. Şterge excesul de pe margini cu un şerveţel de bucătărie.