Close sidebar
Close sidebar

O eleva de 19 ani din Romania si admisa la Cambridge vrea sa revolutioneze sistemul de invatatmant! Simina Dragos: "Ma voi intoarce sa lupt pentru a schimba mentalitatea dascalilor!"

Simina Dragos are 19 ani si este proaspat admisa la una dintre cele mai prestigioase universitati din lume, Cambridge, acolo unde va studia stiintele educatiei.

C.I.P.,


DISTRIBUIE
acest articol

Tanara este absolventa Colegiului National "Preparandia-Dimitrie Tichindeal" Arad si astazi a fost invitata sa vorbeasca tinerilor in prima zi de scoala.

Simona a plecat in clasa a XI-a sa studieze in Germania, in cadrul unui proiect de schimb de experienta, si a povestit ca acest lucru a schimbat-o definitiv si ca a vazut ca in Romania trebuie schimbate multe mentalitati.

Ea spera ca dupa terminarea studiilor se va putea intoarce in Romania si va putea sa intre in structurile guvernamentale. "In Germania am avut ocazia sa descopar educatia la alt nivel. Nu spun ca acolo sunt profesori mai buni ca la noi, dar exista diferente mari de resurse materiale, umane, dar si de mentalitate. Aici programa este mult mai incarcata decat in Germania. La noi se pune accent pe asimilarea unui volum mare de informatie inutila, nu pe valorificarea abilitatilor personale, cele care pot asigura succesul in viata. Imi doresc sa pot lupta din interiorul sistemului pentru a schimba programa si mentalitatile de aici.
Imi doresc ca profesorii nostri sa fie mai bine remunerati, sa devina motivati si exemple reale pentru tineri."
, a declarat ea.

Simina a finalizat studiile liceale cu media generala 9.90 si a reusit sa obtina media generala de 9.40 la bacalaureat, acesta neffind cel mai bun rezultat din judetul Arad, noteaza cei de la news.ro

Citeste si: Florin a murit lovit în cap de un copac! Tânărul maramureșan avea doar 24 de ani și era tăietor de lemne în Italia- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: S-a apucat de sală la 70 de ani și a slăbit 36 de kg. Acum, Joan e influenceriță de fitness și face senzație pe internet- antena3.ro

FOTO: Marian Buga/ News.ro

Citește-ne pe

TAGURI
Life
Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI