Incendiul de vegetație uscată a izbucnit în curtea unei case din satul Şona, situat la cinci kilometri de municipiul Făgăraş.

Femeia a fost găsită moartă în propria curte

Echipajele de pompieri au găsit-o pe proprietara casei, o femeie de 75 de ani, decedată în curtea casei

Incendiul a fost lichidat de pompieri înainte ca acesta să se extindă şi la alte gospodării.

Citeste si: Peste 80 de incendii de vegetație uscată în România. Din satelit, teritoriul țării noastre pare mai pârjolit decât zonele bombardate din Ucraina

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

În contextul în care zilnic se produc, la nivel naţional, zeci de incendii de vegetaţie uscată, unele cuprinzând zeci de hectare de teren, pompierii fac apel la cetăţeni să renunţe la igienizarea terenurilor prin incendiere, ei atrăgând atenţia că riscul de a se produce pagube materiale însemnate sau victime omeneşti este foarte ridicat.

Incendiu puternic de vegetație la limita județelor Timiș și Hunedoara

Incendiul a fost anunțat în dispeceratul ISU Banat duminică în jurul orei 17.

La solicitare au răspuns patru pompieri din Făget care s-au deplasat în apropierea localității Coșevița pentru a interveni.

Focul a cuprins vegetația uscată din apropierea DN 68 A, care leagă județele Timiș și Hunedoara. Incendiul a izbucnit în județul Timiș și s-a apropiat rapid de granița cu județul vecin.

Citeste si: Incendiu de proporții în Botoșani. Un adăpost de animale, un depozit de furaje şi un siloz de cereale, cuprinse de flăcări

Fumul gros a dat peste cap traficul, iar șoferii au fost nevoiți să circule cu viteză redusă din cauza vizibilității reduse. Astfel, pe o porțiune de aproximativ doi kilometri s-a circulat bară la bară.

Numărul incendiilor de vegetație din județ a explodat în ultima lună. Numai de la începutul lunii martie și până vineri au fost înregistrate 98 de incendii de vegetație uscată care au pârjolit zeci de hectare de pământ. Unele dintre ele au izbucnit și în apropierea autostrăzii, iar traficul a fost îngreunat din cauza fumului.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si