Declarația pe proprie răspundere este soluția pentru o grădiniță din Târgu Jiu. Unitatea de învățământ a cerut să se semneze, pe proprie răspundere, o declarație prin care părinții copiilor să-și asume riscul unui cutremur.

În caz de cutremur, părinții copiilor de la grădiniță trebuie să-și asume

În acest caz, o echipă a Inspectoratului Şcolar Judeţean s-a deplasat la Grădiniţa cu Program Prelungit „Constantin Brâncuşi” din Târgu Jiu, pentru verificarea informației în ceeea ce privește declarația pe propria răspundere.

Citește și: Un sfert dintre clădirile aflate în construcție din Năvodari nu respectă legea

Citește și: Turcia, lovită de un nou cutremur

„Din discuţiile purtate cu membri ai CA (Consiliului de Administraţie – n.r.) şi cu directorul unităţii, a reieşit că, la data amintită (n.r. – luni), a fost trimis părinţilor, urmând a fi completată, o declaraţie pe propria răspundere prin care părinţilor/aparţinătorilor legali li se aducea la cunoştinţă riscul producerii unor evenimente seismice, aspect ce trebuia asumat prin semnătură de către aceştia. Actul fusese supus aprobării de către Consiliul de Administraţie al unităţii. Documentul a fost retras ulterior, iar în acest moment nu există un alt act similar, care să poată îngrădi accesul preşcolarilor şi antepreşcolarilor la educaţie. Facem precizarea că acest caz este unul singular, neexistând o altă unitate de învăţământ care să fi dat un document similar”, au spus reprezentanții Prefecturii.

Citește și: Un nou cutremur puternic a lovit Turcia. Mai multe persoane au fost rănite/ Avertizare de tsunami

Ciucă, despre blocurile cu risc seismic: „Este nevoie de prioritizarea proiectelor privind consolidarea clădirilor cu risc seismic”

În contextul îngrijorărilor survenite în urma cutremurului din Turcia, românii au intrat în panică, iar clădirile din București ridică multe semne de întrebare. Astfel, premierul Nicolae Ciucă i-a solicitat ministrului Dezvoltării, Cseke Attila, să elaboreze un instrument de monitorizare a punerii în practică a tuturor proiectelor privind consolidarea clădirilor cu risc seismic.

„Ceea ce vă rog pleacă de la premisele pe care le-am avut atunci când am luat decizia să constituim acest comitet inter-instituţional, şi anume, constituirea acelui instrument prin care putem să monitorizăm realizarea în practică a tuturor acestor proiecte.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Nu ne putem plânge de planuri şi proiecte, ce putem să constatăm este faptul că ele suferă din punct de vedere al punerii în aplicare. Şi, atunci, vă rog să avem un instrument la nivelul comitetului prin care să monitorizăm evoluţia punerii în aplicare a tuturor acestor proiecte.

Autoritățile locale trebuie responsabilizate

Dumneavoastră le veţi aproba, ele sunt în coordonare la nivelul ministerului, dar aş dori foarte mult să avem contribuţia de responsabilitate a autorităţilor locale, pentru că la nivelul lor există responsabilitatea faţă de tot ceea ce se realizează în comunităţi.

Şi, atunci, vă rog să veniţi cu propuneri concrete, luăm decizia în comitet şi o transmitem ca atare ”, a spus Nicolae Ciucă, citat de Agerpres.

Citește și:  VIDEO- Un adolescent și-a filmat videoclipul de rămas bun, de sub ruinele din Turcia. Credea că va muri sub dărâmături: „Dumnezeu să mă ierte de toate păcatele mele”

Premierul a mai subliniat importanţa implementării programelor finanţate din fonduri externe.

Citeste si:  EXCLUSIV! ”Sunt singur și am fost singur și în relația cu ea” Flavius, atac direct la adresa Ancăi. Ce spune fostul concurent de la Casa Iubirii despre presupusa relație cu o femeie mai în vârstă- kanald.ro

Citeste si:  Ce face Doru Gușman la mormântul lui Mîțu Stoian! O femeie l-a văzut de mai multe ori și a povestit tot: „Se uită de jur împrejur”- wowbiz.ro

Citeste si: Miracolul prin care Lidia Buble a fost vindecată de psoriazis, după ce tratamentele medicilor nu au dat niciun efect. „Voi nu le vedeți pentru că le acopeream cu haine. Efectiv am fost vindecată.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

„  Este important ca, pe lângă aceste programe care sunt finanţate de la bugetul de stat, să avem în vedere programele şi proiectele care sunt în derulare pe fonduri europene, atât fonduri de coeziune, cât şi cele din PNRR, precum şi celelalte programe care sunt finanţate de diverse instituţii, cum ar fi programul derulat prin finanţare de la Banca Mondială, care, de asemenea, este o oportunitate foarte bună, care nu are ritmul pe care noi l-am aşteptat în vederea punerii lui în practică. Acestea toate sunt elemente de monitorizare la nivelul comitetului, şi, desigur, pentru măsuri concrete, astfel încât să avem certitudinea că se vor îndeplini”, a spus Ciucă.

Prioritare sunt elementele de infrastructură care ţin de Ministerul Educaţiei

Premierul a amintit aici unităţile şcolare şi celelalte clădiri unde se desfăşoară procesul de învăţământ, precum şi spitalele şi clădirile publice unde îşi desfăşoară activitatea un număr mare de persoane.

Citește și:  Un copil de clasa a III- a din Târgoviște terorizează școala: a alergat un coleg cu o foarfecă și face probleme cadrelor didactice

Citeste si:  „Nu a fost ușor să trăiesc asta.” Camelia Șucu, declarații despre divorțul de fostul soț- kfetele.ro

Citeste si:  Lora, noi declarații despre divorțul de Dan Badea. Cântăreața s-a confruntat cu situații extrem de dureroase: ”S-au făcut mulți bani pe suferința mea”- radioimpuls.ro

„Pentru că avem în acest moment stabilite priorităţile şi, practic, identificate o parte din fonduri, acolo unde nu vom avea resursa financiară asigurată, de la Fondul de rezervă va trebui să ne coordonăm cu Ministerul de Finanţe şi să identificăm soluţiile de asigurare a finanţării. Cert este că avem nevoie de prioritizare foarte clară în funcţie de nivelul de risc seismic şi, de asemenea, să ne coordonăm cu posibilităţile financiare ale autorităţilor locale, pentru că, încă o dată, este asumarea la nivelul Guvernului, dar, în deplină coordonare, complementaritate cu autorităţile locale  ”, a explicat prim-ministrul.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si