Close sidebar
Close sidebar

O mamă și-a aruncat copiii de la etaj, după ce blocul în care locuiau a luat foc, în Kazahstan

Un incendiu declanșat într-o clădire rezidențială cu 16 etaje a stârnit panică printre locuitorii din Kazahstan.

Stefania Pavel,

Un incendiu declanșat într-o clădire rezidențială cu 16 etaje a stârnit panică printre locuitorii din Kazahstan.

[Sursa foto: Khaleej Times]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Un incendiu a izbucnit marți, 1 august, într-o clădire rezidențială cu 16 etaje din Almaty, Kazahstan. Rapoartele care fac referire la departamentul de sănătate al orașului au declarat că o femeie a murit, iar alte 43 de persoane au fost rănite în urma incendiului care a cuprins clădirea de apartamente din complexul rezidențial Akkent, districtul Alatau, informează Khaleej Times.

După ce și-a aruncat copiii, mama lor a sărit și ea pe geam

Incendiul a izbucnit la etajul al cincilea și s-a răspândit rapid, transformând clădirea de 16 etaje într-un infern impunător, ceea ce a dus în cele din urmă la evacuarea rapidă a aproximativ 300 de rezidenți.

Citește și: Bărbat arestat preventiv, după ce a provocat trei incendii de pădure, în Grecia. Acesta și-a recunoscut imediat faptele

Incendiul a izbucnit la etajul al cincilea și s-a răspândit rapid.

[Sursa foto: Khaleej Times]

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

Un videoclip sfâșietor a apărut pe rețelele de socializare, care surprinde rezidenții disperați recurgând la măsuri extreme și sărind de la ferestre în încercarea de a scăpa de flăcări. Printre cei prinși în infern se numără o mamă curajoasă și disperată, însoțită de copiii ei, care s-au trezit blocați la etajul cinci. În videoclip, mama, fără alte opțiuni viabile, își aruncă cu curaj fiecare dintre copii pe fereastră, unul câte unul.

După ce se asigură de siguranța copiilor săi, mama se aruncă și ea cu curaj.


În mijlocul situației terifiante, vecinii și trecătorii s-au mobilizat pentru a-i ajuta pe locuitorii care încercau să scape din acel infern. Aceștia au adunat toate obiectele pe care le-au găsit, cum ar fi pături și saltele, și le-au poziționat sub ferestre pentru a crea o plasă de siguranță improvizată și a-i prinde pe cei care săreau de la ferestre.

Pompierii au stins focul în aproximat o oră și jumătate

Potrivit inform.kz, 23 de echipe de urgență, inclusiv cinci echipe de terapie intensivă, au sosit imediat la locul incidentului. Printre cei afectați, patru copii au necesitat îngrijiri urgente și au fost transportați de urgență la unitățile de terapie intensivă. Din fericire, starea lor este monitorizată îndeaproape de personalul medical dedicat.

Citește și: O mamă își strigă disperarea după nedreptate. Fetița ei s-a stins din viață după un diagnostic greșit: „Eu și fiica mea am fost una, eram foarte apropiate”

Citeste si: Cine poate beneficia de ajutoarele de încălzire 2024-2025. Care este termenul limită pentru depunerea cererilor de încălzire- kfetele.ro

Citeste si: Dorian Popa dă lovitura în industria alimentară! Pizza care ii poarta numele, epuizată încă de la lansare. Cât costă cel mai nou produs al artistului- radioimpuls.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

Printre cei afectați, patru copii au necesitat îngrijiri urgente.

[Sursa foto: Captură ecran @Eyaaaad- Twitter]


De asemenea, douăsprezece persoane au fost transportate la diferite spitale din oraș, unde primesc tratament și îngrijiri suplimentare. Dintre acestea, cinci persoane au fost internate în stare stabilă. Serviciile de urgență au emis o declarație după incident: "La data de 1 august, la ora 17:10, forțele Departamentului pentru Situații de Urgență au fost trimise în cartierul Alatau.

"La sosire, șase minute mai târziu, s-a constatat că un apartament de la etajul cinci al unei clădiri rezidențiale cu 16 etaje ardea cu flacără deschisă". Aceștia au declarat că a fost nevoie de aproximativ o oră și jumătate pentru a stinge incendiul.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI