Close sidebar
Close sidebar

VIDEO- Oradea, cea mai frumoasă destinație Art Noveau din România

Dacă nu aveți planuri de călătorie pentru această vară, Oradea poate fi varianta ideală cel puțin pentru un city-break. Orașul de pe malurile Crișului Repede a fost desemnat ca fiind cea mai frumoasă destinație Art Nouveau de pe bătrânul continent.

Redactia Stirile Kanal D,

Oradea, cea mai frumoasă destinație Art Noveau din România

[Sursa foto: Captură Stirile KANAL D]

DISTRIBUIE
acest articol

Claudiu Mihuț, correspondent Kanal D: ”Cel mai important monument este Casa Darvas la Roche, care a fost transformată în primul Muzeu Art Nouveau din țara noastră. Clădirea a aparținut unei familii de evrei și a fost construită la începutul secolului trecut, de unul dintre cei mai renumiți arhitecți maghiari. Cei care o vizitează au șansa să descopere luxul în care trăia elita orădeană în urmă cu mai bine de 100 de ani. Un alt punct de reper este Palatul Vulturul Negru, cel care se află în Piața Unirii. În total, în Oradea, există 90 de clădiri și monumente Art Nouveau și toate acestea au transformat orașul într-un adevărat punct de atracție pentru oameni din întreaga lume.”

Citeste si: Cutremur astăzi în România! Unde s-a produs seismul și ce magnitudine a avut- kanald.ro

Citeste si: Iancu a reacționat, când a aflat că Beni vrea să meargă la nunta lui: „Nu poate veni oricum”- wowbiz.ro

Citeste si: Horoscop săptămânal 28 octombrie- 4 noiembrie 2024 cu Mihai Voropchievici. Zodiile care au noroc garantat la bani- antena3.ro

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI