Close sidebar
Close sidebar

Cum deosebeşti orezul din plastic de orezul natural. Metoda care nu dă greș

Cum deosebeşti orezul din plastic de orezul natural. Cea mai simplă metodă este să torni o lingură de orez proaspăt în apă rece. Dacă orezul rămâne la suprafaţă, mai mult ca sigur este făcut din plastic.

R.I.,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Orezul din plastic, nociv pentru sănătate

Tot mai des auzim de mâncarea nesănătoasă, importată din China, care este fabricată din plastic sau din alte materiale sintetice. O privire aruncată în grabă asupra produsului nu este suficientă pentru a face diferenţa, pentru că acestea sunt aduse la forma şi culoarea celor naturale, ceea ce le face şi mai greu de identificat.

Citeste si: Noul coronavirus are peste 30 de simptome. Cel mai bizar semn dintre toate este...

Cele mai des falsificate sunt creveții, ciocolata și orezulpotrivit postului Antena Satelor. Dintre aceste alimente "false", cel mai periculos este orezul de plastic, care nu numai că nu este sănătos, dar este toxic de-a dreptul. Acest orez este făcut din cartofi, cartofi dulci, rășină sintetică sau plastic. Mix-ul acestor ingrediente formează grăunțe asemănătoare cu cele de orez.

Citeste si: Avertismentul medicilor: NU mai mâncaţi pepene roşu dacă suferiţi de aceste boli!

Citeste si: Ți se rupe sufletul. Ce mesaje de adio a lăsat secretara-șefă de la UMF, înainte de a fi găsită moartă într-un lac din Capitală. Fiul femeii avea telefonul închis- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: Gemenii dați dispăruți în Târgu Jiu au fost găsiți în Arad. Își închiriaseră o garsonieră și urmăreau știri despre ei- antena3.ro

Orez din plastic.  China este cel mai mare producător de orez din lume: peste 200 milioane de tone anual.

O mare parte din această cantitate este vândută magazinelor din toată lumea. Pe lângă faptul că orezul este crescut cu chimicale şi pesticide, un reportaj realizat de “The Korea Times” afirmă că orezul produs în China este artificial şi fabricat din plastic.

Citeste si: Salariu net de 7.500 lei pe lună, în domeniul cel mai bine plătit din economie

Consumul unei porții de astfel de orez este echivalentă cu consumul unei pungi de plastic, de aceea, înainte de a-l consuma, este imperios necesar să verificaţi calitatea acestuia.

Metode de verificare a calității orezului

Iată câteva metode de verificare a calităţii orezului, care vă vor feri de situaţia de a consuma orez din plastic:

1. Testul în piuliță

Dacă veți pisa câteva boabe de orez, atunci orezul alb se va transforma în făină albă. Orezul fals se va transforma într-un praf gălbui.

Citeste si: A murit "Episcopul săracilor" din Brazilia

2. Testul cu foc

Aprindeți orezul cu un chibrit. Orezul fals se va aprinde îndată și va mirosi a plastic ars.

3. Testul cu apă

Adăugați o lingură de orez într-un vas cu apă rece și amestecați foarte bine. Dacă orezul se va așeza la fund peste puțin timp, atunci orezul este natural. Dacă boabele de orez vor pluti deasupra apei, atunci trebuie să ştiţti că aţi cumpărat orez din plastic.

4. Testul "ciupercii"

În cazul în care doriți să aflați dacă orezul deja preparat este sigur, puneți puțin orez într-un vas închis ermetic și la loc cald. Peste câteva zile pe orezul natural va apărea mucegai, iar orezul fals va fi ca în prima zi.

Citeste si: VIDEO Bogdan de la Ploiești și Cristina Pucean nu mai formează un cuplu! Mesajul pe care artistul l-a lăsat pe rețelele de socializare. „Acesta este ultimul meu răspuns în legătură cu fosta mea relație.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul Melissei, fiica lui Alin Oprea, pentru tatăl ei. Larisa Oprea abia acum l-a făcut public printre lacrimi: "Dacă o data în viața ta spuneai adevărul..."- radioimpuls.ro

Citeste si: Gemenii dați dispăruți în Târgu Jiu au fost găsiți în Arad. Își închiriaseră o garsonieră și urmăreau știri despre ei- antena3.ro

Citeste si: Donatorii de plasmă ar putea primi 1.000 de euro în București

De asemenea, nu mâncați orezul pe care l-ați gătit dacă pe suprafața oalei găsiți un strat subțire de substanță vâscoasă.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI