In articol:
- Orezul din plastic, nociv pentru sănătate
- Metode de verificare a calității orezului
- 1. Testul în piuliță
- 2. Testul cu foc
- 3. Testul cu apă
- 4. Testul "ciupercii"
Orezul din plastic, nociv pentru sănătate
Tot mai des auzim de mâncarea nesănătoasă, importată din China, care este fabricată din plastic sau din alte materiale sintetice. O privire aruncată în grabă asupra produsului nu este suficientă pentru a face diferenţa, pentru că acestea sunt aduse la forma şi culoarea celor naturale, ceea ce le face şi mai greu de identificat.
Citeste si: Noul coronavirus are peste 30 de simptome. Cel mai bizar semn dintre toate este...
Citeste si: Avertismentul medicilor: NU mai mâncaţi pepene roşu dacă suferiţi de aceste boli!
Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro
Orez din plastic. China este cel mai mare producător de orez din lume: peste 200 milioane de tone anual.
Citeste si: Salariu net de 7.500 lei pe lună, în domeniul cel mai bine plătit din economie
Consumul unei porții de astfel de orez este echivalentă cu consumul unei pungi de plastic, de aceea, înainte de a-l consuma, este imperios necesar să verificaţi calitatea acestuia.
Metode de verificare a calității orezului
Iată câteva metode de verificare a calităţii orezului, care vă vor feri de situaţia de a consuma orez din plastic:
1. Testul în piuliță
Dacă veți pisa câteva boabe de orez, atunci orezul alb se va transforma în făină albă. Orezul fals se va transforma într-un praf gălbui.
Citeste si: A murit "Episcopul săracilor" din Brazilia
2. Testul cu foc
Aprindeți orezul cu un chibrit. Orezul fals se va aprinde îndată și va mirosi a plastic ars.
3. Testul cu apă
Adăugați o lingură de orez într-un vas cu apă rece și amestecați foarte bine. Dacă orezul se va așeza la fund peste puțin timp, atunci orezul este natural. Dacă boabele de orez vor pluti deasupra apei, atunci trebuie să ştiţti că aţi cumpărat orez din plastic.
4. Testul "ciupercii"
În cazul în care doriți să aflați dacă orezul deja preparat este sigur, puneți puțin orez într-un vas închis ermetic și la loc cald. Peste câteva zile pe orezul natural va apărea mucegai, iar orezul fals va fi ca în prima zi.
Citeste si: Donatorii de plasmă ar putea primi 1.000 de euro în București
De asemenea, nu mâncați orezul pe care l-ați gătit dacă pe suprafața oalei găsiți un strat subțire de substanță vâscoasă.