Close sidebar
Close sidebar

Padurar din Maramures, la spital in stare grava dupa ce a fost batut de hotii care incercau sa fure lemne

Un padurar de la un ocol silvic din Maramures a ajuns la spital in stare grava, dupa ce a fost batut de doua persoane prinse la furat de lemn, potrivit Romsilva, care spune ca agresorii i-au luat victimei cheile de la masina si arma de serviciu si au tras asupra acestuia.

A.S.,


DISTRIBUIE
acest articol

Conform unui comunicat transmis marti de reprezentantii Romsilva, incidentul a avut loc luni, cand un padurar al Ocolului Silvic Dragomiresti din cadrul Directiei Silvice Maramures se afla in patrulare in cantonul silvic, in zona Tibau, unde a descoperit aproximativ 25 metri cubi de lemn taiat ilegal, de esenta rasinoase, abandonat la marginea unui drum.

La scurt timp, la fata locului a sosit un autoturism de teren, fara numere de inmatriculare, iar din masina au coborat doua persoane care l-au lovit de mai multe ori, apoi i-au luat cheile de la autoturism si arma de serviciu, tragand doua focuri de arma spre padurar, fara a-l nimeri.

Padurarul se afla intr-o zona neacoperita de telefonia mobila, fiind descoperit ulterior de seful de district. Barbatul avea multiple traumatisme si a fost transportat la Spitalul din Borsa, fiind in continuare internat. Arma de serviciu a fost predata ulterior de doua persoane la sediul Politiei Borsa, mai spune Romsilva.

Citeste si: Salarii mai mari de la 1 ianuarie 2025. Cu cât vor crește veniturile angajaților și cine va beneficia de bani mai mulți- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: Fructul care pune în funcțiune activitatea creierului și curăță celula nervoasă. Medicul Vlad Ciurea: „Este formidabil”- antena3.ro

De la inceputul anului, acesta este al saptesprezecelea caz de agresiune asupra angajatilor Regiei  Nationale a Padurilor – Romsilva care asigura paza padurilor, opt dintre acestia necesitand ingrijiri medicale. In ultimii nou ani ,au fost inregistrate, in total, 268 de agresiuni asupra personalului silvic angajat al Romsilva.

Romsilva mai spune ca a intensificat activitatile de paza si control in padurile de stat, ceea ce a dus la o scadere a taierilor ilegale cu 16,27% anul trecut si cu inca 20,86% in primul trimestru al acestui an. 

Sursa: News.ro

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI