Close sidebar
Close sidebar

Painica de casa ca pe vremea bunicii! Incearca reteta asta si nu vei regreta

Cine a mancat odata paine facuta in casa, ca pe vremea bunicii, nu-i va uita usor gustul si aroma imbietoare. Merita sa incerci si tu reteta noastra

A.L.,


DISTRIBUIE
acest articol

Ingrediente: 1 kg de faina, 50 g drojdie proaspata, o lingurinta de sare, o lingurita rasa de zahar, 50 g de unt sau margarina pentru aluat, 500 ml apa.

Citeste si: Când vor primi pensionarii restul de bani din pensiile recalculate greșit. Anunțul făcut de Casa Națională de Pensii Publice- kanald.ro

Citeste si: Oana Lis, în doliu! Mesajul dureros transmis în urmă cu puțin timp: “Nu știi niciodată când vorbești ultima oară cu un om”- wowbiz.ro

Citeste si: Hotelurile din toată lumea și-au dezvăluit cele mai nebunești comenzi la room service: Un turist a cerut o cadă plină cu apă Evian- antena3.ro

Preparare: Drojdia se dizolva intr- o cana cu apa calduta, cu sarea, zaharul si 150 g faina (cat sa se ingroase putin). Maiaua se lasa la crescut cam 20 minute. intr-un castron se adauga treptat restul de faina, apa calduta, untul sau margarina si se framanta foarte bine, cu grija, sa nu ramana cocoloase. Se framanta pana cand aluatul nu se mai lipeste de maini. Daca este nevoie, se mai adauga faina.


Se lasa aluatul sa cresca vreo ora sau pana isi dubleaza volumul. Daca vrei o paine mare, iei tot aluatul si il pui pe planseta infainata. Daca nu, poti face doua paini. Aluatul se impacheteaza de la exterior catre interior si se mai lasa la crescut inca o ora in tava. Se preincalzeste cuptorul si se da painea la copt.
inainte, se unge cu o pensula cu apa si se cresteaza.
Sub tava de copt se pune un vas cu apa, ca sa faca paine crusta crocanta. Se coace painea intre 45 de minute si o ora, in functie de cuptor. E gata cand crusta devine tare. inauntru, miezul e pufos.
 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI