Close sidebar
Close sidebar

VIDEO- Papa Francisc a oficiat Slujba de Florii la o zi după ce a fost externat din spital

La numai o zi după ce a fost externat din spital, Papa Francisc o oficiat slujba de Floriile catolice din piața Sfântul Petru din Roma, în prezența a zeci de mii de credincioși, sosiți din întreaga lume. În mesajul său, Suveranul Pontif a vorbit despre problema abandonului.

Diana Bostan,

Papa Francisc


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Piața Sfântul Petru din Roma s-a umplut până la refuz în această dimineață. Zeci de mii de credincioși din întreaga lume s-au adunat să ia parte la slujba de Floriile catolice în piața împodobită cu 35.000 de plante și flori.

Papa Francisc o oficiat slujba de Floriile catolice din piața Sfântul Petru din Roma

Credincioșii au ținut în mâini frunze de palmier și de măslin, pe care le-au adus pentru a le sfinţi şi a le pune la geamuri, uşi sau porţi.

Citește și: Papa Francisc a fost externat în această dimineață: ”Încă trăiesc”

Citeste si: Salarii mai mari de la 1 ianuarie 2025. Cu cât vor crește veniturile angajaților și cine va beneficia de bani mai mulți- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: Fructul care pune în funcțiune activitatea creierului și curăță celula nervoasă. Medicul Vlad Ciurea: „Este formidabil”- antena3.ro

Slujba de Florii a fost oficiată de Papa Francisc, care a fost externat din spital cu doar o zi înainte, unde a fost tratat de bronșită.

Suveranul Pontif, în vârstă de 86 de ani, a salutat mulțimea dintr-un vehicul deschis. Vizibil slăbit după episodul de boală, acesta s-a adresat lumii cu o voce slabă. În mesajul său, Papa Francisc a vorbit despre problema abandonului.

Ce mesaj a transmis Papa Francisc

”Există popoare întregi exploatate și lăsate de izbeliște; există săraci care trăiesc la intersecția străzilor noastre și a căror privire nu avem curajul să o întâlnim.

Citește și: VIDEO- Papa Francisc a ajuns de urgență la spital. Acesta are probleme cardiace și respiratorii

Migranți care nu mai sunt chipuri, ci numere; deținuți respinși, persoane catalogate ca fiind probleme. Există și atât de mulți creștini invizibili, ascunși, abandonați.
Să cerem astăzi acest har: să știm să-l iubim pe Iisus abandonat și să știm să-l iubim pe Iisus în fiecare persoană abandonată”,  a

susținut Suveranul Pontif.

Citește și: VIDEO- Imagini trucate cu Papa Francisc îmbrăcat într-o geacă din fâș

La finalul liturghiei, Suveranul Pontif a fost dus cu un cărcior cu rotile să salute diaconii, preoții, episcopii și cardinali care au luat parte la procesiunea. La plecare, a salutat mulțimea din papamobilul cu care a sosit. Papa Francisc va avea un program aglomerat săptămâna viitoare, când va conduce nouă slujbe, liturghii și devoțiuni.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI