Close sidebar
Close sidebar

Papanași cu brânză. Rețeta perfectă pentru un desert tradițional delicios

O combinație între dulce și sărat, papanașii cu brânză sunt alegerea perfectă atunci când vorbim de un preparat specific pentru țara noastră, care nu dă greș niciodată în fața invitaților sau a familiei.

Andreea Bolocan,

Papanași cu brânză

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Mai jos puteți găsi rețeta perfectă de papanași cu brânză, desertul tradițional românesc extrem de delicios și de atrăgător. Rețeta este una destul de simplă pe care o poate face oricine și nu ar trebui să dureze foarte mult. Dacă doriți puteți înumătăți ingresientele pentru a vă ieși mai puține porții.

Ingrediente papanași cu brânză

1 kg de brânză dulce de vaci

6 ouă

1 linguriță de bicarbonat stins cu zeamă de lămâie sau cu oțet

1 plic de zahăr vanilat

1 esență de vanilie

Jumătate de linguriță de sare

Citeste si: Iasmina este adolescenta din Iași, care și-ar fi pus capăt zilelor după o ceartă cu părinții. Verișorul tinerei face declarații cutremurătoare: „A fost pedepsită”- kanald.ro

Citeste si: Andreea Nechita, fiica unui cunoscut dezvoltator imobiliar din Iași, a murit subit la doar 22 de ani! Tânăra a fost găsită fără suflare în locuința familiei sale. Cei care au cunoscut-o sunt în stare de șoc- wowbiz.ro

Citeste si: O femeie și-a drogat fetița de un an ca să câștige mai mulți urmăritori pe TikTok. Fetița a fost operată degeaba pe creier de două ori- antena3.ro

750gr de făină

Zahar pudră pentru ornat

Pentru servire se recomandă smântâna și dulceața.

Citeste si: Cum se face șunca de casă afumată: ingrediente și mod de preparare

Mod de preparare papanași cu brânză

Se pun făina, brânza, zahărul vanilat, praful de sare într-un castron încăpător, deasupra stingem bicarbonatul cu zeama de lămâie și “frământăm” cu degetele astfel încât să nu rămână bulgărașii de brânză cât mai întregi, dar totuși să se lege compoziția.

Citeste si: Cum se prepară lichiorul de mentă

Papanași cu smântână și dulceață de vișine

Pe un plan de lucru presărat cu făină formăm un baton gros cu diametrul aproximativ de 6 cm, pe care îl tăiem la grosimea de 1,2-1,5 cm. Dăm formă rotundă feliilor după care cu ajutorul degetelor facem găurele și îi lăsăm pe planul de lucru până se încinge uleiul.

Într-o tigaie înaltă punem uleiul la încins, astfel încât să treacă de grosimea feliilor de papanași. Prăjim la foc mediu câte 3-4 minute pe fiecare parte întorcându-i constant și verificând să nu se ardă.

Papanașii se servesc calzi cu smântâna și dulceața preferată. Un desert simplu, gustos si ușor de făcut.

 

 

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI