Close sidebar
Close sidebar

Parlamentarii au votat ca radarele Politiei sa fie montate doar pe masini marcate si pozitionate vizibil

Deputati din toate partidele politice, mai putin USR, din comisia juridica si cea pentru de Transporturi din Camera Deputatilor au votat un proiect de lege care aduce modificari la Codul Rutier.

G. S.,


DISTRIBUIE
acest articol

Proiectul de lege initiat la baza de deputatul PNL Florin Roman prevedea ca masinile de politie cu radar trebuie sa fie inscriptionate cu insemnele Politiei Romane si sa fie pozitionate vizbil.
 
Guvernul anuntase anterior ca nu sustine proiectul de lege. 
 
Comisia juridica si cea pentru Transporturi din Camera Deputatilor a adus modificari proiectului de lege, astfel incat “masinile de politie cu radar sau politistul cu radar de tip pistol trebuie presemnalizati cu un panou afisat cu 500-1.000 de metri inainte pe sensul de mers”.
 
Panoul de avertizare va fi montat de catre administratorul drumului, la solicitarea politistului.
 
Deputatii din comisie au mai decis ca dispozitivele radar de tip pistol nu pot fi folosite la mai mult de zece metri de masina de politie.
 
“A revenit proiectul de lege cu interzicerea radarelor intr-o forma oribila care face practic imposibila aplicarea Codului Rutier in ce priveste viteza.
Dupa promulgare, va fi liber la calcat pedala. Desi initial fusese respins proiectul in Comisia de Transporturi, se pare ca s-au dus negocieri si de data asta a fost votat in Comisiile reunite de toate partidele politice in afara de USR”,
a scris deputatul USR Catalin Drula pe Facebook.

Citeste si: Meteorologii Accuweather anunță temperaturi ridicate și ploi în partea de vest: Cum va fi vremea în țară marți, 20 august 2024- kanald.ro

Citeste si: Cătălin a căzut 300 de metri în gol pe Munții Bucegi! Cum s-a întâmplat tragedia?!- wowbiz.ro

Citeste si: Afaceristul englez poreclit „Bill Gates al Marii Britanii” este dat dispărut după scufundarea iahtului în Sicilia. Cine este Mike Lynch- antena3.ro

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI