Close sidebar
Close sidebar

Pățania unui bărbat din Iași după ce a cumpărat o baterie auto greșită: Magazinul îi cere daune uriașe

Un bărbat din Iaşi, care, din greșeală, a achiziționat o baterie auto nepotrivită pentru maşina sa, a fost dat în judecată de către vânzător. De asemenea, magazinul îi cere clientului suma de 10.000 de euro sub formă de despăgubiri.

Alexandra Costea,

Pățania unui bărbat din Iași după ce a cumpărat o baterie auto greșită: Magazinul îi cere daune uriașe

[Sursa foto: istock.com]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

În luna noiembrie a anului trecut, bărbatul s-a deplasat către un magazin de piese auto din Iaşi cu scopul de a achiziționa o baterie nouă pentru maşina sa.

În urma conversației pe care a avut-o cu vânzătorul, ieșeanul a cumpărat o baterie în valoare de 262 de lei, preţul fiind valabil doar în situaţia în care cumpărătorul dădea la schimb o baterie uzată.

Citește și: O tânără de 19 ani a fost abandonată pe un câmp, după un accident rutier provocat de prietenul ei

Bărbatul a mers la maşina pe care o parcase în faţa magazinului, a scos vechea baterie şi i-a predat-o vânzătorului. În momentul în care s-a întors să monteze noul acumulator, ieșeanul a constatat că acesta nu se potrivea cu sistemul de prindere al maşinii.

Citeste si: Traficul pe Valea Oltului va fi suspendat timp de o lună. Se fac defrișări pentru construcția autostrăzii Sibiu- Piteşti- kanald.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Constatând cele întâmplate, clientul s-a întors la magazin şi a solicitat un alt acumulator, doar că vânzătorul l-a informat că acumulatorii nu pot fi înapoiaţi.

Mai mult, acesta i-a recomandat să meargă cu bateria la un service auto.

Magazinul cere despăgubiri morale şi financiare în valoare de 10.000 de euro 

Imediat după incident, bărbatul a reclamat situaţia la Protecţia Consumatorilor, iar magazinul a fost sancţionat pentru practici comerciale abuzive, transmit jurnaliștii de la  ziaruldeiasi.ro.

Citește și: Descoperire macabră într-o casă din Țara Galilor! Trei persoane au fost arestate după ce trupurile neînsuflețite ale doi bebeluși au fost găsite

Vânzătorul a contestat sancţiunea în instanţă, reprezentanţii companiei susținând că bateria nu a putut fi returnată din cauza faptului că prezenta urme de montaj.

Mai mult, comerciantul a solicitat, pe lângă anularea procesului-verbal, despăgubiri morale şi financiare în valoare de 10.000 de euro. Pentru că niciun reprezentant al companiei nu s-a prezentat în instanţă, judecătorii au hotărât să respingă solicitare, însă mai apoi, firma a atacat sentinţa cu apel, procesul urmând să fie judecat la Tribunalul Iaşi.

Citește și: Pilotul de curse austriac care a fost lăsat fără permis în România a dat în judecată Poliția. Bărbatul a fost prins conducând cu o viteză de 230 km/h

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI