Close sidebar
Close sidebar

Patriarhie: Sinoadele mitropolitane vor analiza periodic aspectele privind disciplina clerului si mirenilor din toate institutiile bisericesti

Sinoadele mitropolitane din Patriarhia Romana vor analiza periodic aspectele privind disciplina clerului si mirenilor din parohii si din toate institutiile bisericesti si vor propune Sfantului Sinod solutii concrete de promovare a vietii duhovnicesti, anunta, miercuri, Patriarhia Romana, dupa sedintele Sfantului Sinod in care au fost analizate si cazuri legate de aceste aspecte.

V.P.,


DISTRIBUIE
acest articol

Patriarhia spune ca este necesara "innoirea vietii duhovnicesti si morale a slujitorilor bisericesti de toate rangurile, a vietuitorilor din manastiri si schituri, precum si a credinciosilor mireni din parohii si din toate institutiile bisericesti".

Citeste si: Octavian este tânărul de 22 de ani decedat în accidentul din Argeș: "O inimă bună a încetat să mai bată!"- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: Fructul care pune în funcțiune activitatea creierului și curăță celula nervoasă. Medicul Vlad Ciurea: „Este formidabil”- antena3.ro

In acest sens, Sinoadele mitropolitane din Patriarhia Romana vor analiza periodic aspectele privind disciplina clerului si a mirenilor si vor propune Sfantului Sinod solutii concrete de promovare a vietii duhovnicesti, mai spune Patriarhia Romana intr-un comunicat transmis miercuri, dupa sedintele de lucru ale Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane, care au avut loc marti si miercuri.

In cadrul acestor sedinte au fost luate mai multe hotarari, una dintre ele vizand innoirea vietii duhovnicesti, a precizat sursa citata.

" Decizia Sfantului Sinod de miercuri se explica prin efortul personal pe care trebuie sa il faca fiecare reprezentant al Bisericii de a trai in conformitate cu valorile crestine pe care le promoveaza, inclusiv in discursul public, in predici. E vorba despre un efort de schimbare a vietii personale, care ne priveste pe fiecare, dar mai ales pe cei care trebuie sa fie repere vii ale trairii Evangheliei in viata de zi cu zi.

Indemnul de ameliorare morala si sanctionare a unor fapte improprii conduitei crestine se refera strict la clerici. Mirenii sunt doar subiectul unei necesar innoite abordari a clerului, care are datoria de a contribui prin strategii pastorale adecvate la intensificarea vietii duhovnicesti a acestora. Reclamatiile vor fi analizate si solutionate de fiecare eparhie in parte in cadrul Sinoadelor mitropolitane. Ulterior, rezultatele vor fi comunicate sfantului sinod", a declarat purtatorul de cuvant al Patriarhiei, Vasile Banescu.

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI