"Federatia Romana de Box a luat cunostinta de faptul ca ANAD i-a depistat pozitiv, la controlul antidoping din data de 12 septembrie 2017 pe sportivii Palanceanu Tiberiu Ionut, Dumitru Marian Ciprian, Lupu Ionut Marian si Andreas David, componenti ai lotului national de juniori, cu furosemid, substanta interzisa aflata in sectiunea diuretice si agenti mascatori (ea este folosita pentru a pierde rapid in greutate si pentru a intra in categorie). Drept urmare, pentru a nu a aduce o umbra asupra Campionatului European de Juniori, in desfasurare la Albena si pentru a nu afecta  spiritul de fair-play al competitiei, Federatia Romana de Box

a decis sa ii retraga de la CE Albena 2017 pe cei 4 sportivi, Palanceanu Tiberiu Ionut, Dumitru Marian Ciprian, Lupu Ionut Marian si Andreas David, impreuna cu trei dintre antrenorii lotului national, responsabili de pregatirea echipei nationale. Toti se afla in stare provizorie de suspendare pana la incheierea anchetei care a fost declansata astazi dimineata, la cateva ore de la primirea anuntului oficial primit de la ANAD, de catre FRB. ANAD a informat AIBA si EUBC despre acest caz, Federatia Internationala de Box (AIBA) urmand a dicta suspendarile in cazul sportivilor si antrenorilor. FRB a luptat si lupta impotriva dopajului si nu doreste sa incurajeze nici o practica incorecta care are ca scop imbunatatirea performantelor fizice ale sportivilor, cel mai bun exemplu in acest sens fiind faptul ca la recentul Campionat National de Juniori desfasurat in august 2017 sportivii din lotul national au fost testati doping, toate rezultatele fiind atunci negative", se arata in comunicatul FR Box.

Boxerii juniori David Andreas, Ionut Marian Lupu, Marian Ciprian Dumitru si Tiberiu Ionut Palanceanu au fost depistati pozitiv cu furosemida, un diuretic, de Agentia Nationala Antidoping.

Cei patru sportivi au fost retrasi de la Campioantele Europene de juniori de la Albena in urma acestei situatii.
 

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Testul a fost efectuat de ANAD la 12 septembrie, la Braila. ANAD a trimis rezultatele testarilor si la AIBA si la Agentia Mondiala Anti-Doping, sportivii riscand o suspendare de minimum doi ani.

Cel mai probabil, cei patru juniori au folosit medicamentul Furosemid pentru a scadea in greutate si a se incadra in limitele categoriei.

Alaturi de boxeri in tara se vor intoarce si antrenorii lotului de juniori Valentin Vranceanu, Valentin Anghel si George Anghel, care pot fi si ei suspendati cel putin doi ani.

Campionatele Europene de juniori de la Albena se defasoara intre 17 si 26 septembrie.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si