Pe ce dată începe postul Sf. Petru şi Pavel 2022. Află cât durează cel mai scurt post de peste an, postul Sfinților Apostoli Petru și Pavel! 

Când începe Postul Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel 2022?

Postul Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel începe azi, 20 iunie. Acest post durează opt zile, până la sărbătoarea Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel, care va fi celebrată pe 29 iunie 2022.

Postul Sfinților Apostoli Petru și Pavel este cel mai scurt și ușor post din an. Din cele nouă zile de post, trei dintre acestea vor fi cu dezlegare la pește.

În aceste zile de post, ca și în cazul celorlalte posturi din an, nu se fac nunți, deoarece perioada de postire nu este compatibilă cu petrecerile care însoțesc de regulă aceste evenimente.

Citeste si: Tradiții și obiceiuri de Sfinții Petru și Pavel 2022. Ce se face cu ocazia acestei mari sărbători?

Totodată, prin ținerea acestui post se cinstesc și darurile Sfântului Duh care s-au coborât peste Sfinții Apostoli la Cincizecime, din acest motiv, în trecut, această perioadă se mai numea și „Postul Cincizecimii”. 

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Pe ce dată începe postul Sf. Petru şi Pavel 2022: Zile cu dezlegare la peşte

Pe ce dată începe postul Sf. Petru şi Pavel 2022: Zile cu dezlegare la peşte

Postul Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel 2022: Zile cu dezlegare la pește

Pe durata postului Sfinților Petru și Pavel, va fi dezlegare la pește în zilele:

24 iunie – pentru „Nașterea Sf. Ioan Botezătorul” 

25-26 iunie, fiind zile de sâmbătă și duminică.

Sfântul Apostol Pavel s-a născut în Tars, propovăduind Evanghelia pe o zonă foarte întinsă, din Arabia până în Spania, atât la evrei cât și la păgâni.

Citeste si: Sărbătoare 21 iunie 2022: Ce sfânt este prăznuit în calendarul ortodox?

Acest sfânt și-a trăit viața în suferință și lucrând pentru Hristos. Pavel a înființat și organizat mai multe Biserici de-a lungul vieții sale. Descrierea călătoriilor misionare ale lui Pavel și epistolele lui către Biserici formează o parte importantă a Noului Testament. Sfântul Pavel a fost martirizat împreună cu Apostolul Petru, în timpul împăratului Nero, prin decapitare.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, despre boala cumplită cu care mama lui s-a confruntat. Ce spune antrenorul despre starea ei de sănătate? „Întotdeauna există riscul să reapară.”- kfetele.ro

Citeste si: Suma colosală încasată de România la EURO 2024. Care sunt echipele de club din România care vor primi bani de la UEFA- radioimpuls.ro

Sfântul Apostol Petru este unul dintre cei doisprezece apostoli ai Domnului Iisus Hristos. Petru era din Betsaida, Galilea. Era fiul lui Iona și frate cu Apostolul Andrei, cel întâi-chemat.

Citeste si: Pe ce dată este sărbătorit Sfântul Ilie? Este una dintre cele mai mari sărbători ale verii

Sfântul Apostol Petru era pescar. Numele său din părinți era Simon. Era căsătorit, dar nu se știe dacă a avut copii. Numele de Petru l-a primit de la Domnul Iisus Hristos, care s-a uitat la el și i-a spus „Tu ești Simon, fiul lui Iona; tu te vei chema Chifa (care, tălmăcit, însemnează Petru)”, potrivit orthodoxwiki.org


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si