Close sidebar
Close sidebar

Pensii majorate 2024. Premierul a anunțat când intră banii pensionarilor pe luna ianuarie

Pensiile au crescut cu 13,8 procente de la 1 ianuarie 2024, însă pensionarii nu au primit încă banii, din motive care țin de operațiunile bancare mai complicate decât de obicei, la trecerea dintre ani.

Sorin Negru,

Când se plătesc pensiile în ianuarie 2024


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Când se plătesc pensiile în ianuarie 2024. Șeful Casei Naționale de Pensii a dat asigurări că nu este vorba de un blocaj la nivelul Trezoreriei centrale, iar banii de pensii vor ajunge la pensionari în cel mai scurt timp.

Citește și: Prima ședință de Guvern din 2024. Marcel Ciolacu: ”Primul angajament din acest an va fi către pensionari"

În același timp, premierul Macel Ciolacu i-a asigurat pe seniori că pensiile majorate vor fi plătite "de mâine" (vineri, 5 ianuarie n.r.), iar cei care încasează pensia în card vor primii banii "în zilele următoare".

Pensii 2024. "Primul angajament din acest an va fi către pensionari.

De mâine va începe plata pensiilor majorate cu 13,8%. De asemenea, pentru cei care încasează pensia în card, acest lucru se va întâmpla în zilele următoare", a declarat joi premierul Ciolacu în debutul ședinței de Guvern.

Pensii 2024. "Este prima majorare a pensiilor din acest an. Urmează recalcularea din septembrie, care va face dreptate pentru milioane de pensionari", a completat șeful Guvernului.

Când se face plata pensiilor în ianuarie 2024

Pensii 2024. Șeful Casei de pensii a precizat că viramentele bancare au fost făcute deja și banii pentru pensii sunt în contul Poștei Române.

"Aceste operațiuni sunt normale. Dar noi am făcut deschiderea de credite încă de vineri, 20 decembrie, iar astăzi, viramentele deja au fost procesate de către trezoreriile locale și banii sunt în contul companiei naționale Poșta Română”, a declarat Daniel Baciu, la Antena 3.

Ministerul Muncii a anunțat că 𝗱𝗶𝘀𝘁𝗿𝗶𝗯𝘂𝗶𝗿𝗲𝗮 𝗽𝗲𝗻𝘀𝗶𝗶𝗹𝗼𝗿 𝗽𝗲 𝘁𝗲𝗿𝗲𝗻 (𝗹𝗮 𝗱𝗼𝗺𝗶𝗰𝗶𝗹𝗶𝘂𝗹 𝗯𝗲𝗻𝗲𝗳𝗶𝗰𝗶𝗮𝗿𝗶𝗹𝗼𝗿) 𝘀𝗲 𝘃𝗮 𝗲𝗳𝗲𝗰𝘁𝘂𝗮 𝗶̂𝗻𝗰𝗲𝗽𝗮̂𝗻𝗱 𝗰𝘂 𝗱𝗮𝘁𝗮 𝗱𝗲 𝟱 𝗶𝗮𝗻𝘂𝗮𝗿𝗶𝗲 𝟮𝟬𝟮𝟰.

Citeste si: Salarii mai mari de la 1 ianuarie 2025. Cu cât vor crește veniturile angajaților și cine va beneficia de bani mai mulți- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: Fructul care pune în funcțiune activitatea creierului și curăță celula nervoasă. Medicul Vlad Ciurea: „Este formidabil”- antena3.ro

"𝙏𝙤𝙩𝙤𝙙𝙖𝙩𝙖̆, 𝙢𝙚𝙣𝙩̦𝙞𝙤𝙣𝙖̆𝙢 𝙘𝙖̆ 𝙥𝙡𝙖𝙩𝙖 𝙥𝙚 𝙘𝙖𝙧𝙙 𝙖 𝙥𝙚𝙣𝙨𝙞𝙞𝙡𝙤𝙧 𝙨𝙚 𝙫𝙖 𝙛𝙖𝙘𝙚 𝙞̂𝙣 𝙥𝙚𝙧𝙞𝙤𝙖𝙙𝙖 11- 12 𝙞𝙖𝙣𝙪𝙖𝙧𝙞𝙚", au precizat oficialii din Ministerul Muncii.

Premierul Marcel Ciolacu vrea reforma aparatului bugetar

Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, în şedinţa de Guvern, că a promis că va face din reforma aparatului bugetar una dintre priorităţile acestui mandat şi este cea mai ambiţioasă reformă a aparatului bugetar din ultimii 30 de ani, el precizând că procesul de reorganizare a ministerelor şi instituţiilor de stat este în plină desfăşurare, iar acest lucru va aduce reduceri consiste de cheltuieli.

”Am promis că voi face din reforma aparatului bugetar una dintre priorităţile acestui mandat. Este cea mai ambiţioasă reformă a aparatului bugetar din ultimii 30 de ani. Procesul de reorganizare a ministerelor şi instituţiilor de stat este în plină desfăşurare, iar acest lucru va aduce reduceri consiste de cheltuieli. Banii economisiţi îi vom duce acolo unde este nevoie, adică la sănătate şi educaţie”, a spus premierul în şedinţă.

Marcel Ciolacu a precizat că anul 2024 trebuie să continue în aceeaşi direcţie.

”Vom finaliza toate reformele la care ne-am angajat şi vom continua să îndeplinim jaloanele din PNRR. Acest lucru ne va permite să avem o creştere economică de 3.4%, a doua cea mai mare din Uniunea Europeană. Şi vom face acest lucru pentru că va fi anul investiţiilor. Am alocat în buget o sumă record de 120 de miliarde de lei pentru investiţii, adică peste 7% din PIB. Anul acesta, investiţiile vor contribui cu jumătate la creşterea economică”, a spus prim-ministrul.

Anunț despre plata pensiilor în ianuarie 2024

Pensiile care vin cu Poșta Română se achită în intervalul 5-15 ianuarie la domiciliul beneficiarilor.

Citeste si: Cum i-a urat Ileana Sterp "La mulți ani!" cumnatei sale pe Instagram. Logodnica lui Culiță Sterp a blocat-o în mediul online: "Ne-am greșit și ne-am zis vorbe la nervi!"- kfetele.ro

Citeste si: Povestea cuplului care a renunțat la casa lor pentru a trăi permanent pe mare. Ce i-a determinat să facă acest pas radical- radioimpuls.ro

Citeste si: Fructul care pune în funcțiune activitatea creierului și curăță celula nervoasă. Medicul Vlad Ciurea: „Este formidabil”- antena3.ro

În funcţie de opţiunea pensionarului, drepturile de pensie se achită prin mandat poştal, la domiciliul beneficiarului drepturilor de pensie sau al mandatarului, ori în cont curent sau cont de card la una din băncile cu care Casa Naţională de Pensii Publice a încheiat convenţii pentru plata drepturilor de pensie.

Pensiile care intră pe card se alocă în data de 12 a fiecărei luni, dar nu mai târziu de data de 13 a fiecărei luni, potrivit Casei Naționale de Pensii.

Citește și: Președintele Iohannis a promulgat legea pensiilor. Ce modificări esențiale intră în vigoare de la 1 ianuarie 2024- DOCUMENT

Pentru pensionarii avizaţi (cei care nu sunt găsiți la domiciliu) drepturile bănești și documentul de plată se pot ridica de la ghişeele poştale, în termen de 2 zile lucrătoare după ultima zi de plată a lunii respective.

În caz contrar, pensiile se întorc la casa teritorială de pensii de unde pot fi solicitate pentru reordonanțare la plată.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI