Close sidebar
Close sidebar

Peste 120.000 de ucraineni au părăsit Ucraina de la lansarea invaziei Rusiei, anunţă ONU

Peste 120.000 de ucraineni au fugit din ţară după ce Rusia a invadat Ucraina, joi, anunţă Înaltul Comisariat ONU pentru Refugiaţi (UNHCR), relatează The Associated Press.

Diana Bostan,

Peste 120.000 de ucraineni au părăsit Ucraina.

[Sursa foto: istockphoto]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Situaţia urmează se înrăutăţească şi mai mult, avertizează la CNN adjuncta Înaltului Comisar ONU pentru Refugiaţi Kelly Clements, după izbucnirea unor lupte de stradă, la Kiev, între forţe ucrainene şi ruse.

Peste 120.000 de ucraineni au părăsit Ucraina

”În prezent, peste 120.000 de oamenii au plecat în ţările vecine” Ucrainei, anunţă ea.

”Sunt primiţi extraordinar de către comunităţile locale. Însă este o situaţie dinamică. Evident, suntem devastaţi de ceea ce urmează”, declară ea.

Cei mai mulţi ucraineni se refugiază în Polonia şi Republica Moldova, dar şi în România, Slovacia şi Ungaria.

Citeste si: Povestea lui Andrei, militarul de origine română, ucis de trupele ruse în regiunea Odesa

Citeste si: Ți se rupe sufletul. Ce mesaje de adio a lăsat secretara-șefă de la UMF, înainte de a fi găsită moartă într-un lac din Capitală. Fiul femeii avea telefonul închis- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: Astronauții rămași blocați în spațiu până anul viitor vor vota plutind, de pe orbita Pământului, la alegerile prezidențiale americane- antena3.ro

Citeste si: Forţele ruse ar fi capturat oraşul Melitopol, din sud-estul Ucrainei

Franţa urmează să desfăşoare 500 de militari şi blindate în România, în cadrul NATO, în urma invaziei Ucrainei de către Rusia

Franţa urmează să desfăşoare 500 de militari în România, în cadrul NATO, în urma invaziei ruse a Ucranei, a anunţat şeful Statului Major al armatelor franceze, generalul Thierry Burkhard, relatează AFP.

Citeste si: Rusia amenință Finlanda și Suedia cu "repercusiuni militare grave"

Citeste si: Angela Merkel condamnă în termeni duri atacul lui Putin în Ucraina

”NATO a decis să-şi consolideze prezenţa, să transmită un semnal foarte clar de solidaritate strategică, să poziţioneze forţe în România”, a anunţat într-un interviu la posturile Radio France Internationale şi France 24.generalul Burkhard.

Franţa ”s-a oferit voluntară(...) să asigure rolul de naţiune-cadru, adică de ţară lider, în vederea desfăşurării unui batalion în România, în curând”, a anunţat el.

”Vom desfăşura aproximativ 500 de oameni, cu vehicule blindate, vehicule de luptă, în susţinerea României, şi aducem totodată mesajul unei solidarităţi strategice a tuturor membrilor NATO”, a subliniat şeful Statului Major francez interarme.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI