Tensiunile din Sudan, a treia cea mai mare țară din Africa, se află în a doua săptămână de conflict. Peste 400 de oameni și-au pierdut viața și alți 4.000 au fost răniți. Situația a determinat majoritatea țărilor să-și evacueze personalul diplomatic de acolo.

Citește și: VIDEO- Jurnaliștii care l-au filmat pe președintele Sudanului în timp ce s-a scăpat pe el și-au primit pedeapsa. Incidentul a fost transmis în direct

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Și cetățenii români, care se află în mijlocul situației tensionate din Sudan, au cerut imediat evacuarea.

Câte persoane au contactat Ambasada României din Sudan

”MAE precizează că, până în prezent, la nivelul Ambasadei României la Addis Abeba, își înregistraseră prezența și/sau au fost contactați de misiunea diplomatică română în vederea evacuării 22 de cetățeni români și 4 membri de familie, cetățeni sudanezi.” , a transmis ministerul român de Externe.

Alertă de călătorie pentru Sudan

În același timp, ministerul de Externe a ridicat alertă de călătorie pentru Sudan.

”Având în vedere deteriorarea situației de securitate, începând cu data 17 aprilie 2023 a fost ridicată alerta de călătorie pentru Sudan la nivelul 8 din 9. Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Addis Abeba  +251 116 622 675, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii

Call Center în regim de permanență. De asemenea, cetățenii români au la dispoziție și numărul de telefon de urgență al misiunii diplomatice  +251 935 350 059.”, a mai precizat ministerul român de Externe.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si