Studiul s-a realizat prin analizarea etichetelor a 43 de produse de acest tip vandute in Romania si in urma lui a reiesit faptul ca doar trei producatori nu folosesc E-uri, dar si faptul ca multi dintre ei utilizeaza colorant realizat cu extract din gandaci pentru ca marfa sa arate atractiv.
##CITAT26##
"La 7% din produsele analizate nu apare mentionata in lista ingredientelor cantitatea de carne din reteta folosita la fabricarea crenvurstilor.
Aici ai lista cu producatorul si continutul de carne din crenvursti:
1. Pikok/Polonia cu 93% carne din pulpa de porc si fara aditivi;
2.
3. AIA/Italia cu88% carne de curcan si pui, dar cu 5 aditivi;
4. Dulano/Germania cu 87% carne de porc si 2 aditivi;
5. Aldis/Romania cu 87% carne (60% piept de pui si 27% carne lucru pui) cu 3 aditivi;
6. Martinel/Reinert/Romania cu 85% carne de porc si 3 aditivi;
7. Pikok/Polonia cu 85% carne (72% piept de pui si 13% carne din pulpa de pui) si 9 aditivi;
8.
9. Agil/Romania cu 80% piept de pui si fara aditivi;
10. Zimbo/Ungaria cu 80% carne (60% carne de porc si 20% carne de vita) si 5 aditivi.
Iata si o lista de marci de crenvursti clasificati in functie de numarul de aditivi alimentari pe care ii contin.
1. Campofrio cu 11 aditivi;
2. Caroli/Familia cu 10 aditivi;
3. Pikok, Caroli, AIA,cu 9 aditivi;
4. Casa Gruia, Banat Bun cu 8 aditivi;
5. Carrefour, Fox, Meda, Auchan cu 7 aditivi;
6. Baroni, Casa Gustului, Cris-Tim, Elit, Cora cu 6 aditivi;
7. AIA, C+C, Zimbo, Agil, Auchan, Perfect Poultry, Baroni, Cris-Tim cu 5 aditivi;
8.
Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro
9. Transavia, Angst, Reinert, Aldis cu 3 aditivi;
10. Dulano, Golfera, Angst cu 2 aditivi.
Exista si trei producatori de crenvursti ale caror produse nu contin E-uri, se arata in studiu. Pikok cu 93% carne din pulpa de porc, Agil cu 80% piept de pui, Forzoso cu 59% carne pui si 29% piele pui.
Inspectorii noteaza ca "42% dintre produsele analizate sunt colorate cu carmin/E120/acid carminic un colorant rosu stralucitor obtinut dintr-o specie de insecta numita cosenila".