In articol:
- Rețeta marilor bucătari de piftie
- Ingrediente pentru rețeta de piftie cu usturoi
- Piftia de porc cu usturoi se pune la rece sa se închege
Piftie de porc. Pentru a prepara o piftie de porc senzațională, trebuie să știi următorul secret: aceasta trebuie lăsata la înmuiat cu o seara înainte de a te apuca de gătit.
Când pui carnea la fiert, ai grija ca nivelul apei sa depășească carnea doar cu 7 cm si nu mai adaugă apa cat timp fierbe carnea.
Rețeta marilor bucătari de piftie
Nu exista Crăciun fără răcituri. Rețeta de piftie e ușor de preparat si însuflețește mesele tuturor de Sărbători. Pentru a face piftie, ai nevoie în primul rând de picioare de porc si de câțiva căței de usturoi. Acestea sunt alimentele de baza în aceasta rețetă.
Ingrediente pentru rețeta de piftie cu usturoi
1 ½ kg picioare sau cap de porc
șorici de porc
1 ceapă
2 morcovi
1 pătrunjel
1 pastârnac
1 țelină
2 foi de dafin
3-4 boabe de ienibahar
3-4 căței de usturoi (facultativ)
sare
Citeste si: Lebăr de casă. Așa se prepară corect. Nu pune niciodată asta în el!
Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro
Se spumează mereu, apoi se adaugă sarea, zarzavatul curățat si spălat, foile de dafin si ienibaharul. Se acoperă vasul cu un capac, lăsând numai la o margine cratița puțin descoperita. Trebuie sa fiarbă până când carnea se desface ușor de pe oase.
Citeste si: Salata de boeuf. Secretele celui mai iubit preparat de sărbători
Piftia de porc cu usturoi se pune la rece sa se închege
Se scot oasele si se așază carnea pe fundul mai multor farfurii. Se pisează usturoiul în piulița de lemn cu putina sare si se amesteca cu zeama de carne. Se strecoară si se toarnă zeama strecurata in farfurii peste carne, având grija ca aceasta sa fie bine acoperita. Apoi, piftia de porc cu usturoi se pune la rece sa se închege.
Citeste si: Rețete de post. Simple, ușoare și delicioase. Cum se prepară pas cu pas
Piftie de porc. Ca sa se obțină o piftie frumoasa, limpede, trebuie să fiarbă tot timpul foarte încet si vasul să fie aproape acoperit. Cea mai gustoasa piftie este aceea pregătită din picioare de porc si urechi. În cele din urmă, piftia de porc cu usturoi se servește după ce s-a răcit.