Close sidebar
Close sidebar

Pod gigant peste Bosfor. Are 8 benzi auto si 2 sine de cale ferata

Cel de-al optulea pod suspendat ca dimensiune din lume va fi inaugurat, astăzi, în Turcia. Cu nu mai puţin de 8 benzi auto şi 2 şine de cale ferata, construcţia gigant este cea mai lată de pe glob şi va lega cele două părţi continentale ale Istanbului.

,


DISTRIBUIE
acest articol

Citeste si: Ți se rupe sufletul. Ce mesaje de adio a lăsat secretara-șefă de la UMF, înainte de a fi găsită moartă într-un lac din Capitală. Fiul femeii avea telefonul închis- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: Gemenii dați dispăruți în Târgu Jiu au fost găsiți în Arad. Își închiriaseră o garsonieră și urmăreau știri despre ei- antena3.ro

Doar trei ani le-a luat inginerilor turci pentru a ridica impunatoarea constructie. Botezat "Yavuz Sultan Selim", podul va ocupa prima pozitie in doua topuri mondiale: cel mai lat pod suspendat si cel mai lung pod suspendat care inglobeaza o cale ferata.

Ahmet Arslan, ministrul Transporturilor:" Acest pod nu ajuta doar transporturile intre Asia si Europa, dar ar trebui sa privim si din perspectiva unei fluidizari a traficului intre Asia si Europa.
In acest mod ne construim toate marile proiecte."

Uriasa punte este a treia care face legatura intre partea asiatica si cea europeana a Istanbului. A fost gandita pentru a prelua din traficul infernal al metropolei, tocmai de aceea le va oferi soferilor nu mai putin de 4 benzi pe fiecare sens. De asemenea, exista doua sine de cale ferata, asezate in mijlocul soselei.

Ahmet Arslan, ministrul Transporturilor: "Ca sa protejam aceasta "centura verde" si sursele de apa am mutat 382.000
de arbori. Oamenii au spus ca e pacat ca au fost mutati atatia copaci, dar ei trebuie sa stie ca am relocat 382.000 de arbori si am plantat alti 2,5 milioane."

Tot la capitolul cifre ametitoare putem include si unul dintre cei doi piloni, care masoara 322 de metri, cu doar doi metri mai putin decat turnul Eiffel. De asemenea, podul  va lega autostrada si de noul aeroport, ce se afla, in acest moment, in constructie.
135 de mii de automobile sunt estimate ca vor tranzita zilnic noua constructie.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI