Podul provizoriu din Bonțida, județul Cluj a fost închis din cauză că s-a fisurat la doar 3 zile de la inaugurare. Localnicii sunt puși în dificultate, și chiar nu mai pot ajunge la locurile de muncă, deoarece podul era liantul între cele două părți ale comunei.

Podul din Bonțida- închis după ce s-a fisurat la 3 zile de la inaugurare

Primarul comunei a declarat pentru Știri de Cluj că: „S-a închis pentru că nu își asumă nimeni răspunderea ca să poată trece mașinile în continuare. Nu este autorizat de Poliție și Apele Române. Dacă vine o viitură și ia un microbuz cu copii, cine își asumă răspunderea? Avem probleme mari pentru că oamenii nu pot ajunge la gară, ca să meargă spre Cluj sau Gherla, și nu mai pot ieși în Drumul național. Nu pot veni microbuzele care duc muncitorii la Jucu, la fabrici.  Copiii care învață la școala din Bonțida nu mai au pe unde traversa, dacă stau pe malul opus”.

Citește și: VIDEO- Au început ultimele pregătiri la podul de peste Dunăre

Primarul a mai spus și că a apelat la Consiliul Județean Cluj, care se ocupă cu modernizarea drumului și a podului în soluționarea problemei, însă, nu există soluții.

Citește și: Un pod dintre Olt și Vâlcea a fost închis, după ce mai multe bucăți din el au căzut. Pericol de prăbușire

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Singura variantă a localnicilor este o rută ocolitoare, cu mai mulți kilometri de parcurs pentru oameni.

Citește și: VIDEO- A fost închis Pasajul Unirii. Traficul le dă bătăi de cap șoferilor bucureșteni

Primarul comunei Bonțida despre podul fisurat: „ Nu sunt soluții rapide, cel puțin până mâine, pentru că podul provizoriu nu este autorizat nu este avizat nici de Apel Române nici Poliție”.  

Potrivit aceleiași surse, primarul a mai spus că: Sunt variante ocolitoare pe  DJ161, prin Jucu, sau pe variantă mică, pe la Răscruci și ajungi la Bonțida, pentru mașinile de până la 3,5 tone. Acolo podul nu acceptă mașini mai grele. Acum am vorbit la Consiliul Județean. Nu sunt soluții rapide, cel puțin până mâine, pentru că podul provizoriu nu este autorizat nu este avizat nici de Apel Române nici Poliție”.

Citește și: Cât costă reabilitarea pasajului Unirii din Bucuresti. Șantierul va dura două luni

Constructorul podului ar vrea să finalizeze reparațiile în 4-5 luni, deoarece, potrivit primarului comunei, „urmează și Electric Castle și dacă nu va fi gata, vom avea probleme”.

Citeste si: Miracolul prin care Lidia Buble a fost vindecată de psoriazis, după ce tratamentele medicilor nu au dat niciun efect. „Voi nu le vedeți pentru că le acopeream cu haine. Efectiv am fost vindecată.”- kfetele.ro

Citeste si: Motivul pentru care Nicki Minaj și-a anulat concertul de la Saga Festival: "Trebuie să mă asigur că iau decizii corecte". Superstarul internațional era cap de afiș- radioimpuls.ro

Citește și: Mai multe drumuri se înmoaie, iar acoperișurile se topesc din cauza temperaturilor ridicate

Cu toate acestea, autocarele venite la festival pot parcurge ruta tradițională, însă, nu se pot întoarce pe la Răscrucuri din cauză că podul are limita maximă de 3,5 tone. În cazul în care podul nu va fi reparat în timp, autocarele vor fi nevoite să circule pe un singur drum.

Citește și: Un pod CFR din Târgu-Ocna stă sprijinit în propte de lemn! Compania susține că nu există pericol de prăbușire


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si