Close sidebar
Close sidebar

Portugalia atinge un nou record: patru zile, si-a mentinut toate becurile aprinse, numai din energie regenerabila

La doar cateva zile dupa ce s-a constatat ca Germania a consumat intr-o zi numai energie din surse regenerabile, o alta tara a ajuns la cote maxime. Portugalia a depasit recordul si si-a mentinut toate becurile deschise, nonstop, timp de patru zile, numai din energie regenerabila.

,


DISTRIBUIE
acest articol

Pe 15 mai, Germania era prima tara din Uniunea Europeana care a consumat o zi intreaga numai energie din resurse regenerabile. Se pare insa ca o alta tara, Portugalia, a depasit recordul si timp de 4 zile a consumat, fara oprire, numai energie din surse regenerabile.

Potrivit descopera.ro, analiza cifrelor din reteaua "energetică naţională ale ţării relevă faptul că, în perioada 7 mai, de la 06:45 UTC, şi până în 11 mai, la ora 05:45, consumul de energie electrică a fost acoperit de energie solară, eoliană, hidro".

"Aceasta este o realizare importantă pentru o ţară europeană. Ceea ce astăzi pare extraordinar va fi, în doar câţiva ani, un lucru obişnuit în Europa”, explică James Watson, CEO al SolarPower Europa pentru The Guardian.

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Ce este inedit este faptul ca in urma cu numai 3 ani, Portugalia avea energie din arderea combustibilului, iar o treime provenea din energia nucleara. Lucrurile s-au schimbat in tot acest timp, iar acum energiile regenerabile ocupa in mediu sub jumatate din totalul productiei de energie electrica.


Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI