Florin Barbu a declarat că va purta discuții cu toți factorii implicați pentru ca măsura de limitare a adaosului comercial la alimentele de bază să se prelungească. Mai mult, ministrul a mai spus că odată ce sărbătorile de iarnă de apropie, anumite produse consumate de români, printre care și cozonacul, ar putea fi incluse în ordonanță.

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, despre posibilitatea prelungirii măsurii de limitare a adaosului pentru alimentele de bază

„Sigur, ne dorim acest lucru. În primul rând, vreau să vă spun că produsele care vor intra suplimentar în această ordonanţă pe care le voi discuta, aşa cum au fost discutate şi la aprobarea ordonanţei, cu toţi factorii implicaţi, atât procesatorii cât şi retailerii. Nu uităm că se apropie sărbătorile de iarnă şi cred că anumite produse consumate de către români în perioada sărbătorilor ar trebui incluse în această ordonanţă”, a afirmat Florin Barbu, după ce a fost întrebat la finalul şedinţei de joi a Executivului în legătură cu limitarea adaosului la alimentele de bază.

Citește și: VIDEO- Inflația „lovește” din toate direcțiile. Prețuri mai scumpe s-au înregistrat în toate domeniile

„Vă dau un singur exemplu – cozonacul poate fi un produs introdus în această ordonanţă, în perioada sărbătorilor de iarnă”,

a completat Florin Barbu.

În legătură cu prelungirea, făcută prin acord sau prin ordonanță de urgență, Ministrul a mai adăugat:  „V-am spus că vom discuta împreună.  Poate fi şi acord, dar eu îmi doresc ca această ordonanţă să fie prelungită şi să fie incluse în această ordonanţă şi alte categorii de produse”.

Florin Barbu: „Prețurile alimentelor de bază se mențin scăzute în supermarketuri”

Ordonanța de plafonare a adaosului comercial a intrat în vigoare la 1 august, iar alimente precum pâinea, laptele, fructele, legumele şi carnea ar fi trebuit să aibă prețuri mai mici.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Citește și: Vești bune în privința cardurilor de energie! Marcel Ciolacu a făcut un anunț important în acest sens

În urmă cu câteva zile, ministrul Florin Barbu a postat un mesaj pe pagina personală de Facebook în legătură cu alimentele ieftinite în urma ordonanței de urgență.

„Prețurile alimentelor de bază se mențin scăzute în supermarketuri, produsele incluse în lista alimentelor cu adaos comercial limitat se regăsesc în cantități suficiente pe rafturile magazinelor, iar cetățenii sunt mulțumiți.

Ordonanța privind stoparea creșterii prețurilor pentru alimentele de bază se dovedește o măsură eficientă, pe care o vom prelungi pentru a proteja puterea de cumpărare a românilor.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Prețurile sunt mai mici nu numai la cele 14 alimente de bază, dar și la alte produse alimentare, ceea ce înseamnă că lista produselor alimentare cu adaos comercial limitat poate fi extinsă.

Vom face acest lucru după o analiză împreună cu reprezentanții comercianților și procesatorilor.

Este o promisiune îndeplinită și un angajament că vom continua să luăm astfel de măsuri care să îi protejeze pe fermieri, procesatori, dar și pe români!”.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si