Close sidebar
Close sidebar

Premierul unei țări urma să se vaccineze azi cu AstraZeneca, dar a suspendat vaccinarea pentru toată țara

Thailanda se alătură statelor din Europa care au anunțat că suspendă temporar administrarea vaccinului AstraZeneca, după apariția unor cazuri suspecte în urma vaccinării. Premierul și mai mulți membri ai Guvernului de la Bangkok erau programați vineri să se vaccineze cu AstraZeneca și vaccinul chinezesc Sinovac.

Razvan Ilie,

Premierul Thailandei, Prayut Chan-ocha, i-a stropit miercuri pe jurnalişti cu un spray care părea să conţină un dezinfectant pe bază de alcool

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Prim-ministrul thailandez Prayut Chan-o-cha și membrii cabinetului său au anulat vineri, 12 martie programarea la vaccinarea anti-COVID, după ce mai multe țări europene au suspendat vaccinarea cu Oxford-AstraZeneca.

Guvernul de la Bangkok a anunțat suspendarea vaccinărilor cu AstraZeneca din cauza raportărilor de cheaguri de sânge în unele țări europene, a declarat vineri un oficial din domeniul sănătății.

Citeste si: O altă țară oprește vaccinarea cu serul AstraZeneca

Într-o conferință de presă a ministerului sănătății, Prasit Watanapa, decanul Facultății de Medicină din Siriraj, a confirmat că campania de vaccinare va fi întârziată după o suspendare a vaccinărilor cu AstraZeneca în Danemarca, Norvegia și Islanda.

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

Reacția oficialilor thailandei a fost determinată de rapoarte „despre posibile efecte secundare grave” din alte țări europene. "Deși calitatea AstraZeneca este bună, unele țări au cerut o întârziere", a declarat Piyasakol Sakolsatayadorn, consilier al comitetului pentru vaccin COVID-19 din Thailanda, într-o conferință de presă. "Suspendăm și noi", a completat el.

Citeste si: Valeriu Gheorghiță, despre campania de vaccinare cu Astra Zeneca

Deranjat de o întrebare, premierul Thailandei, Prayut Chan-ocha i-a stropit pe jurnalişti cu un spray care părea să conţină un dezinfectant pe bază de alcool

Poziția oficială a OMS cu privire la vaccinul AstraZeneca

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a declarat vineri că nu există vreun motiv pentru a nu utiliza vaccinul anti-COVD-19 de la AstraZeneca, după ce mai multe state europene au anunţat, din motive de precauţie,

că au suspendat administrarea sa, informează presa internațională.

Conform purtătoarei de cuvânt a OMS, experţii organizaţiei analizează informaţiile despre formarea de trombi, însă deocamdată nu a fost stabilită nicio legătură de tip cauză-efect.

"Trebuie să ne asigurăm întotdeauna că studiem toate alertele de securitate când distribuim vaccinuri şi trebuie să le examinăm, dar nu există nicio indicaţie de a nu-l utiliza", a declarat Margaret Harris.

Suspiciuni privind un lot de vaccinuri AstraZeneca

Danemarca, Norvegia şi Islanda au anunţat joi că suspendă inocularea vaccinului de la AstraZeneca, invocând principiul ‘precauţiei’. Bulgaria le-a urmat vineri exemplul.

Agenţia daneză de sănătate, prima care a anunţat această decizie, a invocat prudenţa în faţa unor unor ‘cazuri grave de formare de cheaguri de sânge (trombi) la persoane care au fost vaccinate cu vaccinul anti-COVID-19 de la AstraZeneca’, chiar dacă ‘la ora actuală, nu putem trage concluzia existenţei unei legături între vaccin şi cheagurile de sânge’.

Premierul Thailandei, Prayut Chan-ocha

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI