Premierul României, Nicolae Ciucă, a avut o întrevedere, la Abu Dhabi, cu Șeicul Mohamed bin Zayed Al Nahyan, președintele Emiratelor Arabe și cu Șeicul Mohammed bin Rashid Al Maktoum, vice-președinte și prim-ministru al țării arabe.

Citeste si: Klaus Iohannis, anunț despre proiectul Via Carpathia, "autostrada" care va lega Marea Baltică de Marea Neagră

Potrivit Guvernului României, dialogul a stabilit reperele concrete pentru soluții privind diversificarea resurselor de aprovizionare cu petrol și gaze, "în contextul situației tensionate din regiunea Mării Negre și a embargoului european față de livrările rusești

de petrol și produse petroliere".

Citeste si: VIDEO| Prețul carburanților, motiv de ședință în coaliția de guvernare de vineri

Au fost abordate și oportunitățile de investiții în România în domeniul energiei regenerabile, atât off-shore, cât și on-shore, se mai arată în comunicatul Executivului.

Discuții cu Emiratele Arabe și în domeniile IT, infrastructură și agricultură

Discuțiile au vizat dezvoltarea și consolidarea dialogului bilateral la nivel politic, economic și sectorial între cele două state.

În cadrul întrevederii, au fost abordate teme importante și prioritare pentru Emiratele Arabe Unite și pentru România, precum și subiecte de interes regional și internațional.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Principalele teme au vizat proiecte în domeniul energiei, infrastructurii portuare, agriculturii și IT.

Cine a mers cu Ciucă în Emiratele Arabe

Vizita a precedat cea de-a doua sesiune a Comisiei de cooperare între Guvernul României și Guvernul Emiratelor Arabe Unite care are loc în perioada 21-22 iunie.

Citeste si: VIDEO- Supraimpozitarea pensiilor speciale, propunerea PSD în Coaliție. Ce spune Marcel Ciolacu

Din delegația oficială care l-a însoțit pe premierul Nicolae-Ionel Ciucă în Emiratele Arabe Unite au făcut parte Sorin Grindeanu, viceprim-ministru, ministrul transporturilor și infrastructurii, Virgil Popescu, ministrul energiei, Adrian Chesnoiu, ministrul agriculturii și dezvoltării rurale, reprezentanții Cancelariei Prim-ministrului, Paula Cristea, Director, Cabinetul Prim-ministrului, Iulian Chifu, consilier de stat și Dan Cărbunaru, secretar de stat, purtător de cuvânt al Guvernului.

Ce soluții are România pentru ieftinirea carburanților

În contextul crizei energetice declanșate de războiul Rusiei în Ucraina, prețurile la carburanți au explodat în România. Motorina se vinde cu peste 9,2 lei litrul la pompă, iar benzina se apropie de pragul de 9 lei.

Într-un  comunicat de presă  transmis marți, PSD solicită ministrului Energiei, Virgil Popescu, "să prezinte urgent în Coaliție" propunerea de reglementare pentru realizarea acestui obiectiv, fie plafonare, fie altă soluție identificată în acest sens.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Citeste si:  VIDEO- Șoferii români continuă protestele la pompă. Benzinăriile sunt blocate: „Vrem să tragem un semnal de alarmă”

"PSD subliniază că orice întârziere a unei decizii din partea Executivului în această privință afectează grav atât economia națională, cât și puterea de cumpărare a cetățenilor.  Din momentul în care Ministerul Energiei a primit sarcina de a prezenta o soluție de legiferare, prețurile la carburanți s-au majorat cu încă aproximativ 0,5 lei/litru.  Așadar, nu mai e timp de analize și dezbateri! E nevoie de acțiune! Guvernul trebuie să intervină urgent pentru a pune capăt acestor creșteri de prețuri", se spune în mesajul social-democraților.

Critica la adresa partenerilor de guvernare este cât se poate de clară, fiind vorba de reclamarea unor întârzieri nejustificate la Ministerul Energiei.  

Din perspectiva PSD,  stabilirea unui preț maximal la clientul final sau limitarea adaosului comercial pe tot lanțul comercial, de la producător la benzinărie  sunt variante care ar trebui discutate de urgență în cadrul Coaliției de guvernare.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si