Preparate tradiționale pentru masa de Crăciun cu 110 aditivi! Avertisment de la Protecția Consumatorilor
Preparatele tradiționale pentru masa de Crăciun, cum sunt sarmalele, salata de Boeuf, cozonacul conțin foarte mulți aditivi și un adaos excesiv de zahăr sau sare, atrage atenția Protecția Consumatorilor.
Author: Sorin Negru vineri 20 decembrie 2024 , 13:36
InfoCons a realizat un studiu cu privire la ingredientele și valorile nutriționale a preparatelor tradiționale de Crăciun care se comercializează în restaurante.
Conform datelor existente în meniurile fizice din restaurantele care au făcut obiectul studiului sau pe site-urile acestora de unde consumatorii pot comanda online produsele, cel mai folosit aditiv este E220, dioxidul de sulf. Pe locul 2 se regăsește E536: ferocianura de potasiu.
Asociația care îi protejează pe consumatorii români au analizat mai multe produse tradiționale din comerț: Sarmale, Cozonac, Salata de Boeuf, Cârnați de porc, Piftie, Pomana Porcului, Jumări, Salată de murături.