InfoCons a realizat un studiu cu privire la ingredientele și valorile nutriționale a preparatelor tradiționale de Crăciun care se comercializează în restaurante.

Conform datelor existente în meniurile fizice din restaurantele care au făcut obiectul studiului sau pe site-urile acestora de unde consumatorii pot comanda online produsele, cel mai folosit aditiv este E220, dioxidul de sulf. Pe locul 2 se regăsește E536: ferocianura de potasiu.

Asociația care îi protejează pe consumatorii români au analizat mai multe produse tradiționale din comerț: Sarmale, Cozonac, Salata de Boeuf, Cârnați de porc, Piftie,
Pomana Porcului, Jumări, Salată de murături.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Un criminal din SUA s-a supărat că autoritățile au decis să-l execute chiar de ziua lui. Pentru ultima masă a comandat un festin- antena3.ro

Citeste si: S-au înmulțit cazurile în care oamenii sunt păcăliți de escroci la telefon. Ce indicii trebuie să vă dea de gândit- stirileprotv.ro

Sarmalele din comerț conțin în medie 5 aditivi, cozonacul 4 aditivi, iar salata de boeuf 8 aditivi.

Gramajul pe porție variază între 45 și 1600 de grame, iar studiul a fost realizat pe 295 de preparate.

Din punctul de vedere al aditivilor alimentari situația se prezintă astfel:

  • Numărul de aditivi alimentari regăsiți în preparatele tradiționale de Crăciun ce au facut obiectul studiului variază între 0–29:

Care sunt cei mai frecvenți aditivi puși în preparatele de Crăciun

Din punctul de vedere al aditivilor alimentari regăsiți frecvent situația se prezintă astfel:

Cel mai întâlnit aditiv alimentar este: E220: dioxid de sulf


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si