Close sidebar
Close sidebar

VIDEO- Președintele american Joe Biden, vizită surpriză la Kiev

Preşedintele Statelor Unite, Joe Biden, a ajuns luni într-o vizită-surpriză la Kiev. Vizita este are loc cu doar câteva zile înaintea împlinirii unui an de la invaziei Rusiei în Ucraina.

Andreea Albu,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Deplasarea lui Biden la Kiev este o surpriză, în condiţiile în care Casa Albă a anunțat că preşedintele nu are de gând să meargă şi în Ucraina, cu ocazia vizitei sale în Polonia. Potrivit New York Times, vizita nu a fost anunțată din condiții de securitate.

Vizita are loc cu patru zile înainte de împlinirea unui an de la invazia în Ucraina

Joseph Biden, bine ați venit la Kiev! Vizita dumneavoastră este un semnal extrem de important de sprijin pentru toți ucrainenii”, a scris Zelenski pe Facebook și pe Telegram.

Vizita de luni la Kiev este prima deplasare a lui Biden în Ucraina, de la începutul invaziei Rusiei. Vizita are loc cu doar patru zile înainte de împlinirea unui an de la invazia Rusiei în ţară.

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

Acesta s-a plimbat prin capitala Ucrainei alături de preşedintele Volodimir Zelenski, iar cei doi au vizitat mănăstirea Sfântul Mihail în timp ce în oraş răsuna un avertisment de raid aerian. Preşedintele american s-a întâlnit apoi şi cu prima-doamnă, Olena Zelenska, la palatul prezidenţial din Kiev. 

Biden a anunțat asistență suplimentară de un miliard de dolari

Preşedintele Biden a anunţat o asistenţă suplimentară de jumătate de miliard de dolari pentru Ucraina în timpul vizitei-surpriză la Kiev. Biden a precizat că pachetul va include mai multe echipamente militare, inclusiv muniţie de artilerie şi obuziere. 

„Un an mai târziu, Kievul stă în picioare. Şi Ucraina rămâne în picioare. Democraţia rezistă ”, a spus Biden în cadrul discuției sale cu Volodim Zelenski.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski îl invitase pe preşedintele american la Kiev în urmă cu câteva luni, spunând că ar fi important ca liderul american să vadă situaţia de aproape. Săptămâna trecută, Zelenski a spus că invitaţia sa pentru Biden rămane deschisă. „Ştiţi că l-am invitat pe preşedinte. Cred că va fi fericit să viziteze Ucraina dacă va avea ocazia. Acesta ar fi un semnal important de susţinere a naţiunii noastre”, a declarat Zelenski la 15 februarie.

Zelenski a fost la Washington în decembrie, la rândul său într-o vizită-surpriză, întâlnindu-se cu Biden în Biroul Oval şi vorbind apoi în faţa plenului Congresului, în prima sa deplasare în afara Ucrainei de la începutul războiului.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI