În Rio de Janeiro unitățile de terapie intensivă sunt la 95% din capacitate, potrivit CNN. Alte cincisprezece capitale de stat sunt aproape de capacitatea maximă, cu un grad de ocupare de peste 90%, în condițiile în care țara înregistrează o creștere accentuată a cazurilor de îmbolnăvire cu noul coronavirus.

În timp ce cazurile de COVID-19 încep să scadă în multe țări, Brazilia raportează cifre zilnice record. Recent, țara a înregistrat cea mai mare creștere zilnică a cazurilor de la începutul pandemiei- 90.303

de cazuri noi.

Citeste si: Țara din care a pornit pandemia mai are un singur infectat cu coronavirus! Ce a pățit acesta

"Este un război împotriva președintelui"

"Aici a devenit un război împotriva președintelui. Se pare că oamenii mor doar din cauza virusului", a declarat recent Bolsonaro, într-o intervenție avută în fața palatului prezidențial, în cadrul căreia a apărut fără mască.

"Spitalele sunt ocupate în proporție de 90%. Dar trebuie să aflăm câți sunt din cauza Covid-19 și câți au alte boli", a spus el.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Citeste si: Vești BUNE: România nu va intra în CARANTINĂ

În data de 18 martie, ministerul Sănătății din Brazilia a raportat 2.724 de decese din cauza virusului, ajungându-se la un total de 287.499. Aceste cifre fac din Brazilia a doua cea mai afectată țară din lume în ceea ce privește numărul de cazuri și decese, după Statele Unite.

Bolsonaro, care a minimizat de la început gravitatea pandemiei, a declarat în aceeași zi că regretă decesele, dar a pus sub semnul întrebării eficiența măsurilor de carantină, pe care a ezitat să le impună.

"Desigur, vrem o soluție și regretăm orice deces, dar de ce a existat carantina? Vedeți populația care suferă de șomaj. Arătați-mi o țară în care lupta împotriva Covidului funcționează", a spus Bolsonaro.

Citeste si: A murit regina luxului! Vestea a căzut ca un trăsnet printre milionarii lumii

Președintele Braziliei, atacat din toate părțile

Pe măsură ce cazurile cresc, președintele brazilian se confruntă cu critici acerbe din partea cetățenilor, a potențialilor rivali politici și a oficialilor locali din întreaga țară, mulți dintre aceștia cerând ca Bolsonaro să intensifice acțiunile federale.

Fostul președinte, Luiz Inacio Lula da Silva, care nu a exclus să candideze din nou în 2022, a criticat răspunsul actualei administrații la pandemie, spunând că „nu există control în Brazilia”.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si