Iulia Dumitrașcu, corespondent Kanal D, ne aduce mai multe informații:

Pentru un kilogram de ceapă românească, românii scot din buzunare 7 lei 

„Mă aflu într-una dintre cele mai aglomerate piețe din Timișoara, mai exact Piața Iosefin. Aș vrea să vă prezint câteva prețuri la legumele cumpărate de români. O să începem, de la această tarabă, cu cartofi. Vedeți în imagini: 4 lei kilogramul, ceapa românească 7 lei kilogramul.

În ceea ce privește roșiile, prețurile încep de la 6 lei până la 8 lei kilogramul. O să vreau să ne mutăm la o altă tarabă, pentru a vă arăta cât costă și un kilogram de ardei. Aceștia sunt foarte folosiți în această perioadă, gospodinele îi coc pentru a-i pune la congelator și, bineînțeles, îi folosesc la zacuscă. 8 lei kilogramul de gogoșar gras, și capia tot 8 lei kilogramul. Să recapitulăm, avem 4,5 lei cartofii, 6-8 lei roșiile, kilogramul de ceapă 7 lei și 8 lei ardeii.”, transmite Iulia Dumitrașcu, corespondent Kanal D.

Delia Săndulachi, corespondent Kanal D, ne aduce mai multe informații: 

Un kilogram de cartofi, din Iași, costă 4 lei

„Ca să vă faceți o idee am pus în acest coș legume suficiente pentru o familie cu un copil și am plătit 23 de lei.

În această piață din Iași, tarabele sunt pline cu legume de sezon. Așadar, prețurile sunt pentru toate buzunarele. Un kilogram de cartofi costă 4 lei, roșiile pornesc de la 5 lei, însă, în funcție de sortiment pot ajunge și la 10 lei kilogramul, o legătură de ceapă verde se vinde cu 2 lei, iar un kilogram de ceapă roșie se vinde cu 5 lei. Ardeii, care au fost mereu ceva mai scumpi, pornesc de la 5 lei.”
, transmite Delia Săndulachi, corespondent Kanal D.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Andra Ionescu, reporter Kanal D, ne aduce mai multe informații: 

În piața Obor, bucureștenii cumpăra ceapa cu 5 lei kilogramul

„În unele piețe din Capitală prețurile sunt ceva mai mari, dar asta în funcție de zonă. Ne aflăm în piața Obor, iar aici este diversitate și prețurile vă asigur că sunt pentru toate buzunarele. Gospodării știu că nu trebuie să se oprească la prima tarabă și să dea așa un tur înainte de a cumpăra, ceea ce am făcut și noi. De exemplu, la această tarabă kilogramul de cartofi se vinde cu 4 lei, ceapa roșie 8 lei, iar ceapa normală în jur de 5 lei. Ne-am oprit și noi la această tarabă puțin mai devreme. Aici, kilogramul de roșii variază între 5 lei, pentru cele mai micuțe, și pot ajunge la 10-15 lei. Și kilogramul de castraveți sunt 3 lei. Am văzut și ardei gras, care e puțin mai scump.

Acesta este 10 lei kilogramul. Să știți că eu mi-am făcut piața. Am luat un kilogram de ardei, un kilogram de roșii și un kilogram de castraveți, iar în total am plătit în jur de 20 de lei.”, transmite Andra Ionescu, reporter Kanal D.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, despre boala cumplită cu care mama lui s-a confruntat. Ce spune antrenorul despre starea ei de sănătate? „Întotdeauna există riscul să reapară.”- kfetele.ro

Citeste si: Suma colosală încasată de România la EURO 2024. Care sunt echipele de club din România care vor primi bani de la UEFA- radioimpuls.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si