Primarul municipiului Buzău, Constantin Toma, a întocmit o nouă organigramă care prevede reduceri masive de personal în Primăria Buzău, dar şi concedierea a peste 300 de poliţişti locali, după ce Curtea de Conturi a făcut verificări în urma cărora a considerat ilegale angajările de la Poliţia Locală şi a dispus ca municipalitatea să ia măsuri pentru a intra în legalitate.

Noua organigramă a fost dezbătută, marţi, în şedinţa extraordinară a CLM, fiind votată cu 18 voturi pentru şi patru împotrivă. 

Organigrama votată marţi în Consiliul Local Municipal prevede ca aparatul de specialitate al primarului să funcţioneze cu 494 de posturi dintr-un total de circa 800 în prezent, mai puţin de 10 la sută fiind funcţii de conducere.

Aplicarea noii organigrame înseamnă reducerea consistentă a schemei de personal, cu concedierea unora dintre angajaţii din Primărie, dar şi a peste 300 de poliţişti locali.

Termenul la care va intra în vigoare noua organigramă este 1 noiembrie.

Valul de concedieri a stârnit  o serie de dezbateri în şedinţa CLM. Astfel, independentul Constantin Ionescu a făcut apel la identificarea unor soluţii pentru ca poliţiştii locali vizaţi de concedieri să poată fi reîncadraţi în muncă, eventual să fie preluaţi de o altă societate a primăriei. Pe de altă parte, acesta a explicat că angajările poliţiştilor locali au fost făcute în urma unor hotărâri de Consiliu Local Municipal, care au primit aviz de legalitate de la Instituţia Prefectului. Alţi aleşi locali au venit cu ideea de a fi înfiinţată o direcţie de pază şi protecţie în şcoli care
să-i preia pe poliţiştii locali rămaşi fără locuri de muncă.

În şedinţa Consiliului Local Municipal au luat cuvântul apoi şi reprezentanţii poliţiştilor locali, care au declarat că nu ştiu motivele pentru care sunt daţi afară, dar şi că de-a lungul anilor au dat amenzi, iar banii au ajuns la bugetul local, lucru care nu se va întîmpla dacă municipalitatea va renunţa la serviciile lor şi va apela la serviciile unor firme de pază.


Noua organigramă a fost votată, la finalul dezbaterilor, cu 18 voturi pentru şi patru împotrivă. Supăraţi, poliţiştii au anunţat că vor merge în instanţă.

Pe de altă parte, primarul Constantin Toma le-a explicat aleşilor că adoptarea noii organigrame este cel mai important lucru care s-a făcut în Primărie în ultimii 20 de ani şi că va asigura premisele dezvoltării întregului oraş.

"Aprobarea acestei noi organigrame creează premisele pentru dezvoltarea oraşului nostru, de anul viitor. Va fi o infuzie de oameni noi, fiind libere 140 de locuri în acest moment. Ne vom bate să dezvoltăm şi economic oraşul Buzău, să dezvoltăm şi educaţia şi să asigurăm o relaţie deosebită cu toţi cetăţenii. Există şi un eveniment neplăcut, acela de a scoate din sistem peste 300 de oameni, însă acest lucru se face sub efectul legii şi pentru economii la bugetul local. Am pornit cu un handicap de 5,6 milioane de euro pe care sper să îl anulăm până la final de an şi de la începutul anului viitor să se vadă ceva şi în oraşul nostru pentru că în ultimii ani nu s-a întâmplat nimic bun. Această organigramă mă va ajuta cred eu să dezvolt acest oraş ”, a declarat primarul Constantin Toma.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: O femeie a mâncat cenușa soțului mort când a aflat că acesta a înșelat-o toată viața. A scris și o carte despre asta- antena3.ro

Citeste si: Mii de soldați francezi vor ajunge în România. Noile ordine primite de Hexagon din partea NATO. „Acum există un inamic”- wowbiz.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si