Close sidebar
Close sidebar

Primele victime ale bombardamentelor rusești din Ucraina: Peste 40 de militari şi zece civili

Peste 40 de militari şi zece civili au fost uciși în urma bombardamentelor din Ucraina. Anunțul a fost făcut de preşedinţia ucraineană.

Madalina Grigore,

Au fost înregistrate primele victime ale atacurilor din Ucraina.

[Sursa foto: istockphoto.com]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Update 13.00: Cel puţin 40 de militari şi aproximativ zece civili au fost ucişi joi, în primele ore la invaziei ruse a Ucrainei, declară presei Oleksii Arestovici, un consilier al preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, relatează AFP. 

”Ştiu că peste 40 de militari ucraineni au fost ucişi, iar alte câteva zeci au fost răniţi şi că aproximativ zece civili au fost ucişi” în întreaga Ucraină, anunţă Oleksii Arestovici.

UPDATE: Potrivit unor oficiali, şase persoane au fost ucise, iar una rănită, într-un atac vizând o unitate militară la Podilsk, lângă Odesa.

Alte 19 persoane au fost date dspărute.

Armata ucraineană spune că ar fi văzut două tancuri rusești și mai multe camioane în partea de est a Ucrainei, în timp ce ar fi mutat echipament militar dincolo de Crimeea anexată.

Separatiștii susținuți de Rusia spun că în acest moment controlează două oraşe din regiunea Lugansk din Ucraina, potrivit agenţiei RIA, transmite Adevărul.ro.

Zonele afectate

În Mariupol șapte clădiri rezidențiale au fost cuprinse de flăcări, iar un obuz a lovit aerodromul Kramatorsk. La Luţk postul pompierilor a fost avariat, dar din fericire nimeni nu a fost rănit. 

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

Citeste si: Ucrainienii părăsesc Kievul după ce Rusia a lansat atacul. Cozi de mașini la intrarea în Republica Moldova

La Potava a fost semnalat un „raid aerian” și a avut loc un incendiu în depozite militare din satul Raduşinţi, în regiunea Poltava.

În Hmelniţki, un obuz a lovit pista unui aerodrom militar, iar în Nijin șase persoane au ajuns sub dărâmăturile de la aerodrom. În acest moment se lucrează pentru eliberarea persoanelor de sub dărâmături.

O unitate militară din Kamenka Buzskaia, regiunea Liov, a fost asaltată de bombardamente, iar la Ivniţa, în regiunea Jitomir, un obuz a fost aruncat într-un complex militar. Același lucru s-a întâmplat și la o unitate militară din Ivano-Frankivsk.

Explozii auzite în mai multe orașe

CNN  prezintă o listă de şapte oraşe şi zone din Ucraina, pe care se află inclusiv capitala, Kiev, în care au fost auzite explozii.  HARTA LIVE CU ATACURILE

Citeste si: Război Rusia- Ucraina, 24 februarie 2022: Cele mai noi ştiri- LIVE UPDATE

 

  • Kiev- Reporterii CNN anunță explozii din partea de est, în direcţia aeroportului internaţional din oraş. Pe reţelele socile, mai mulţi utilizatori au auzit explozii în regiunea Borispil, din estul Capitalei, unde se află aeroportul. CNN nu are deocamdată confirmări că a fost vizat aeroportul.
  • Harkov  -O echipă  CNN a auzit o serie de explozii puternice.
  • Kramatorsk:   Două persoane din oraş, aflat la aproximativ 120 de kilometri nord de regiunea separatistă Doneţk au declarat CNN că au auzit cel puţin două explozii masive.
  • Nipru:   Un localnic din acest oraş a declarat CNN că a auzit câteva explozii
  • Mariupol:   Doi locuitori au declarat CNN că au auzit explozii la est de oraş, localizat în sud-estul ţării.
  • Odesa:   O echipă CNN a auzit două serii de explozii, la interval de 20 de minute
  • Zaporojie:   O echipă CNN a declarat că a auzit cel puţin o explozie, la distanţă

Ucraina a declarat stare de urgenţă începând de joi

Ucraina a declarat, miercuri, stare de urgenţă şi a sfătuit cetăţenii ucraineni aflaţi în Rusia să părăsească ţara cât mai repede, în timp ce Moscova a început să evacueze personalul diplomatic de la Ambasada sa de la Kiev, relatează Reuters.

Citeste si: Cine poate beneficia de ajutoarele de încălzire 2024-2025. Care este termenul limită pentru depunerea cererilor de încălzire- kfetele.ro

Citeste si: Dorian Popa dă lovitura în industria alimentară! Pizza care ii poarta numele, epuizată încă de la lansare. Cât costă cel mai nou produs al artistului- radioimpuls.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

Citeste si: Un avion militar ucrainean a fost interceptat în zona aeriană a României. A fost escortat până la Baza 95 aeriană Bacău

Starea de urgenţă de 30 de zile ar putea restricţiona libertatea de mişcare a rezerviştilor înrolaţi, ar putea include restricţii asupra presei şi ar putea duce la verificări ale documentelor personale, potrivit unui proiect de lege care trebuie aprobat de parlament.

Restricţiile au intrat în vigoare de joi.

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI