"Ce este in neregula in poza asta? Aici este un pistol. Se poate observa patul, dar sunt gloante in incarcator? Nu, gloante nu exista, incarcatorul este gol."

Asa functioneaza primul dispozitiv care poate radiografia, la propriu, orice avion din lume. Scannerul, dezvoltat de o echipa de ingineri romani, seamana cu o baliza, dar poate detecta absolut orice anomalie.

Adrian Bazgan, director vanzari: "Un astfel de sistem ar putea elibera un avion de sub suspiciunea de amenintare cu bomba in doar cateva minute, versus cateva ore. Si ar putea spune cu certitudine ca nu exista nicio amenintare ascunsa chiar si in cavitatile tehnice."

Adica in acele "cotloane" unde un terorist ar putea ascunde orice fel de amenintare, pentru ca sunt zone aproape imposibil de verificat.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Un șofer a murit după ce a virat la stânga prin fața tramvaiului, în București. Vatmanul ar fi consumat substanțe psihoactive- wowbiz.ro

"Aici se observa clar mitraliera, este colorata in albastru, ceea ce reprezinta o structura din metal."

Prezentat in premiera mondiala astazi, in Capitala, sistemul are si un frate mai mic, destinat automobilelor. Seamana cu o poarta, dar poate scana masina din bara in bara, cu tot cu pasagerii din masina.

Unul dintre cele blindate vehicule de lupta vine din Turcia.
Cu o greutate de 10 tone, acest monstru pe cauciucuri poate sustine tehnica militara de inca alte 4 tone!

Suay Alpay, ministrul adjunct al Apararii din Turcia: "Este cel mai rezistent blindat din categoria sa, un blindat ce este deja folosit pe teren pentru transportul trupelor. Turcia este intr-o perioada mai dificila, ne luptam cu teroristii din PKK, PEG si alte aripi ale acestei organizatii. Este nevoie de astfel de autospeciale."

Producatorii spun ca blindatul a fost deja testat chiar in campul de lupta si ca a rezistat unui atac cu zeci de kilograme de explozibil.

Anil Karel, general manager: "Are cel mai ridicat grad de protectie impotriva gloantelor, minelor si dispozitivelor improvizate. Este un vehicul de lupta."

Luptele se dau si pe cer, nu doar la sol, cand vine vorba de terorism. Asa ca aceasta companie din America incearca sa-i convinga pe oficialii romani ca elicopterul lor este cea mai buna arma.

Robert Hastings, manager companie:" Acest elicopter are cea mai larga paleta de armament posibila in acest moment: anti-blindate, anti-personal si rachete aer-aer."

Targul de armament ramane deschis pana vineri seara, in nordul Capitalei.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si